Hlavní obsah

Těžké časy Staré dámy. Ať všechno dobře dopadne pro Pavla i Juventus, modlí se Grygera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se Zlínem chystá jarní záchranářské práce na Maltě, přesto jeho mysl zalétá také do Turína. Těžké časy Staré dámy mu rozhodně nejsou lhostejné. Juventus je jeho srdeční záležitostí a Pavel Nedvěd přítelem nejen fotbalovým, ale celoživotním. „Situace není příjemná pro mě ani pro Pavla. Věřím, že všechno dobře dopadne. Jak pro Pavla, tak pro Juventus,“ modlí se Zdeněk Grygera, viceprezident Ševců a bývalý hráč italského giganta.

Generální manažer Zlína Zdeněk Grygera po příjezdu na Tipsport Malta CupVideo: Tipsport

 
Článek

Valletta (od našeho zpravodaje) - Zlínští se chystají na čtvrteční zápas o třetí místo na Tipsport Malta Cupu s Libercem. Jejich generální manažer si na ostrově také sám zahrál.

„Nedlouho po mém příchodu do Juventusu jsme tady měli krátké pětidenní soustředění a zahráli si proti místním. Založili tady tenkrát fanklub Juventusu, velká skupina lidí. Proto jsme sem přiletěli, byly tu velké vazby. Nešlo o žádné rowdies, navštívili jsme třeba i nemocnici. Vliv Itálie je tady značný. Zrovna dnes má někdo ze zdejšího fanklubu Lazia Řím přijít za Liborem Kozákem," líčil Zdeněk Grygera v hotelu Salini před odjezdem na středeční trénink.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Pavel Nedvěd, Jan Polák, Zdeněk Grygera a Pavel Mareš během exhibičního utkání v rámci oslavy 100 let Sigmy Olomouc mezi týmy legend Sigmy a české reprezentace v září 2019.

Přibližně tou dobou se bývalý kapitán české fotbalové reprezentace Pavel Nedvěd v Turíně emotivním projevem loučil s Juventusem, kde jako hráč a funkcionář strávil přes 21 let. Donedávna viceprezident Staré dámy spolu s dalšími členy správní rady rezignoval loni v listopadu kvůli podezření z falšování účetnictví.

„Juventus stále sleduji, pro mě je to srdeční záležitost. Prožil jsem v něm nejlepší část mé kariéry," poukazuje Grygera.

Když do Turína z Ajaxu Amsterdam přicházel, právě Nedvěd se ho ujal.

„Pavel navždy zůstane ikonou Juventusu. Navázali jsme opravdové přátelství. Byli jsme spolu v reprezentaci, pak v klubu, měli stejné agenty i známé. Napíšeme si, ale osmým rokem se věnuji funkcionařině a moc času na cestování není. Jsem dost zaneprázdněn. Snažil jsem se na Juventus jezdit, ale pak přišel covid. Aspoň s majitelem jsme tam vyrazili, aby všechno viděl," líčí 42letý český internacionál.

Pavel Nedvěd o dopadu odchodu Cristiana Ronalda na JuventusVideo: O2 TV Sport

Ještě než o víkendu za mužstvem na Maltu dorazil, utrpěl Juventus v pátek třináctého těžkou ligovou porážku 1:5 na půdě vedoucí Neapole.

„Krutý výsledek, ale je skoro zázrak, že se předtím sérií těsných výher dotáhli až na druhou příčku. Neapol byla jasně lepší, ale třeba je to taková facka, která může Juventusu zase pomoct," doufá jeho bývalý hráč.

V letech 2018 - 2021 se tým opíral o Cristiana Ronalda.

„Byl to správný krok, že ho z Realu Madrid získali. Jenže pak přišel covid, jeho dresy už pak nešly tolik na odbyt, což bylo komerčně důležité. V Juventusu se berou jen úspěchy. Ronaldo přišel, aby se s ním vyhrála Liga mistrů, což se nepovedlo. Euforie pak opadla," hodnotí Grygera.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články