Hlavní obsah

Tischler si dal záležet a na poháry nemyslí. Cíle se nemění, hlásí střelec Pardubic

Praha

Proti Brnu se v první půli zastřeloval, aby krátce po pauze zacílil do černého a odšpuntoval v pardubickém táboře výbuch radosti. Záložník Emil Tischler po třízápasové odmlce zase nazul střelecké kopačky. Čtvrtou trefou v sezoně rozsekl v bitvě ligových nováčků nerozhodný stav, čímž nasměroval Východočechy k triumfu 2:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Emil Tischler z Pardubic oslavuje gól na 1:0 během utkání 11. kola Fortuna ligy proti Brnu.

Článek

Pardubické fotbalisty i jejich dva věrné fandy, kteří sledovali duel v Ďolíčku na žebříku za zdmi stadionu, rozjásal v 52. minutě. Skluzem doklepl míč do brány. „Říkal jsem si, že to musím tlačit dolů, a že střelu nesmím podcenit. Od Hufína jsem dostal skvělej balon," připomněl parádní nabídku od útočníka Davida Hufa, jenž se stal opěvovaným hrdinou sobotního odpoledne.

Jedenadvacetiletý Huf nabral po ročním martyriu s kolenem fazónu. V minulých třech utkáních naskočil na trávník z lavičky a pokaždé dal gól. A skóroval i počtvrté v řadě, tentokrát kvůli zraněnému lýtku matadora Černého jako hráč základní sestavy. Dvě minuty po úvodním zásahu propálil zblízka Flodera a Východočeši šli do trháku. „Klidně takhle může pokračovat, všichni budeme jenom rádi," vyzdvihl Tischler střelecký boom šikovného mladíka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Pardubic David Huf se raduje z gólu v utkání proti Brnu.

Gólu přitom předcházela chybná rozehrávka obránce Jakuba Šurala od pomezní čáry na střed hřiště, což těžce rozdýchával hostující kouč Miloslav Machálek. „Tak zkušený hráč, který je ve Zbrojovce šest let, tohle nemůže udělat. Přitom mu neustále vysvětlujeme, že hrajeme na bezpečnost," durdil se šéf brněnské lavičky.

Jeho svěřenci bojovali dál, jenže kontaktní trefu slavili až v nastavení a na vyrovnání už jim nezbyl čas. Pardubičtí si těsné výhry hodně považují, ostatně v loňské sezoně druhé ligy vyválčili s tímto soupeřem pouze bod za remízu v Brně (1:1), doma Zbrojovce podlehli 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zleva Obránce Michal Surzyn, záložník Michal Hlavatý z Pardubic a Ondřej Vaněk ze Zbrojovky Brno během utkání 11. kola Fortuna ligy.

„Chtěli jsme dokázat, že je umíme porazit," tvrdil trenér Východočechů Jaroslav Novotný. „Strašně důležitej zápas. Chceme se udržet v lize a body proti týmům, které jsou v tabulce dole, jsou pro nás dvakrát tak cenné," přitakal Tischler.

Pardubice udržely ve svém azylu u Botiče neporazitelnost a v tabulce poskočily na páté místo. Na evropské poháry ovšem nemyslí. „Cíle se nemění. Teď nás čeká velké utkání, na které se všichni těšíme. Věřím, že bojovností a týmovostí v něm můžeme uhrát nějaké body," připomněl borec s rakouskými kořeny středeční bitvu na Letné proti Spartě.

Reklama

Související témata: