Hlavní obsah

Tohle musíte mít v sobě, říká expert o gólovém instinktu sparťana Krejčího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Měsíc marodil, ovšem teď už je fit a znovu rozhoduje zápasy. O kom je řeč? Hádáte správně, o sparťanském kapitánovi Ladislavu Krejčím. Elitní stoper v neděli dvěma góly vystřelil ligovému lídrovi výhru 2:1 v Pardubicích. „Všechno má v hlavě spočítané,“ řekl někdejší sparťanský obránce a exreprezentant Pavel Mareš v pořadu Přímák na Sport.cz.

Krejčí vidí dva tři kroky dopředu. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Je to geniální hráč,“ poklonil se Krejčímu pardubický trenér Radoslav Kováč. A chválil i Mareš: „Láďa má skvělou hlavu a všechno vidí dva tři kroky dopředu. Přesně ví, co se stane.“

Mareš vyzdvihl první Krejčího trefu z úvodního poločasu: kapitán Sparty si vyčíhal díru v pardubické obraně a po centru Adama Karabce hlavou lízl míč do sítě. „Běžel snad čtyřicet metrů do šestnáctky. Věděl, že Karabec dostane balon, zvedne hlavu a dokáže dát krásný centr do prostoru, kam si Krejčí naběhne,“ popsal Mareš. „Láďa tam nešel zbůhdarma. Viděl mezeru, naběhl tam a využil svého výborného zakončení.“

Je to věc instinktu, nebo tvrdé práce na tréninku? „Jednoznačně je za tím instinkt. Stoper si může říct, že to zkusí a vyrazí dopředu, ovšem u Krejčího vám garantuju, že to má přesně vypočítané. Dostane se na správné místo a zakončuje. Tohle se nedá naučit. Navzdory dřině na tréninku byste tam mohli být brzy, pozdě, v pomalé nebo moc vysoké rychlosti. Výjimeční hráči to mají v sobě,“ vykládal Mareš.

Sotva byste na rozjetém Krejčím poznali, že má za sebou měsíční pauzu kvůli trablům s kotníkem. V Pardubicích byl králem. „U Ládi je zdraví hodně důležité, a kdyby do zápasu šel třeba na 70 procent, v jeho výkonu by to hrálo roli. Sparta teď na něm stojí a on musí jít do zápasu stoprocentně připravený, aby ji mohl táhnout,“ zdůraznil Mareš.

A ještě jedna Krejčího důležitá role: pomáhá mladým. „Obránci Vydra s Vitíkem vedle sebe potřebují zkušenějšího hráče, který je dokáže vést, táhnout a směřovat. Krejčí je v tom úspěšný,“ poznamenal Mareš. „Je normální, že mladí kluci udělají chybu. Ovšem Krejčí, další stoper Sörensen nebo záložník Kairinen jim pomůžou, aby to neskončilo inkasovaným gólem.“

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.