Hlavní obsah

Tohle není akceptovatelné! Tvrdík se opřel do plzeňského bosse Šádka

Pálí ostrými! Šéf Slavie Jaroslav Tvrdík se v tradičních Hovorech z Edenu kromě událostí kolem nedělního ligového šlágru v Plzni, v němž sešívaní propadli, nebývale kriticky vyjádřil o majiteli Viktorie Adolfu Šádkovi. Co na jeho adresu prohlásil?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Majitel Plzně Adolf Šádek během utkání s Karabachem.

Článek

„Adolf Šádek je místopředseda Ligové fotbalové asociace. V tuto chvíli je tam nejsilnější postavou. Je mimořádně schopný, sám o sobě říká, že pracuje čtrnáct hodin denně. Ale on nesmí být schopný všeho," uvedl Tvrdík. Šádkovi zazlívá, že opakovaně vstupuje do technického prostoru při ligových utkáních. Naposledy během nedělního duelu s červenobílými.

„Byl už disciplinární komisí potrestán za to, že vstoupil do technického prostoru. Teď se tohoto excesu dopustil znovu. Jednou šel uklidnit fanoušky. Dobře, respekt, jako majitel chtěl zasáhnout. On tam ale byl vícekrát, což si nemůže dovolit. Pokud jste funkcionářem, a on je navíc i členem výkonného výboru, fotbalové vlády, musíte jít příkladem. On se nemůže k ploše a technickému sektoru ani přiblížit, protože je nadřízeným komise rozhodčích," prohlásil Tvrdík, který podotýká, že Šádek tímto chováním vyvolává četná podezření a spekulace.

„Funkcionář má jít příkladem, a ne zneužívat svoji pozici, aby dával všem najevo, že ve fotbale může všechno. Tohle není akceptovatelné," pronesl Tvrdík, který Šádkovi vysekl poklonu, že dokázal vyvést Viktorii z finanční krize a dovedl ji k mistrovskému titulu a nyní do Ligy mistrů. Doporučil mu však, aby svoji funkcionářskou energii kontroloval.

Tomáš Chorý si na penaltu věřil. Věděli jsme, že Santos může provést něco hezkéhoVideo: Sport.cz

„On je velmi schopný, velmi pracovitý. Pozitivní energií zvládl skvěle klubovou krizi, dovedl Plzeň do Ligy mistrů. Nadšeně jí tam fandím, jako bych fandil každému českému klubu. Ale svoji funkcionářskou energii musí kontrolovat. A nesmí dovolit vznik situací, ve kterých může být obviňován ze zneužívání té pozice. Je to v jeho osobním zájmu. Český fotbal musí patřit všem, nemůže být v něm jeden silný funkcionář. Takhle to prostě nejde," uzavřel Tvrdík.

Reklama