Hlavní obsah

Trable klíčového hráče Jablonce. Martincovi se obnovilo zranění, hořekuje Horejš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jarní část ligy ještě nezačala a Jablonec už souží absence opor kvůli zdraví. Potřetí v sezoně se zranil stoper Jakub Martinec, což kouči Davidu Horejšovi výrazně komplikuje plány. Do druhé poloviny ligy už zřejmě vůbec nezasáhne ani záložník Tomáš Malínský.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Martinec z Jablonce během utkání se Slavií.

Článek

24letý Martinec nedokončil úterní trénink. „Obnovilo se mu zranění a čekáme na vyšetření, ale moc dobře nevypadal," hlesl Horejš.

Martinec zažívá hodně černou sezonu. Poprvé se zranil hned v prvním kole v utkání s Bohemians, kdy zelenobílí doma vyhořeli 0:3. Po třech týdnech se sice na hřiště vrátil, jenže odehrál jen tři kompletní zápasy. Poté si rodák z Vysokého Mýta zranění obnovil na půdě Slovácka. Na podzim už nenastoupil. Znovu zápasové tempo okusil až v přátelském utkání v polovině ledna proti Sionu na soustředění ve Španělsku poblíž Marbelly.

„Bylo to docela náročný po čtyřech měsících, kdy jsem nehrál. Teď jsem naskočil a jsem rád. Koleno snad drží, v tomto ohledu je to pro mě snad dobrý," říkal po prohře 0:1, kdy zvládl celý zápas.

Ani minutu nechyběl ještě ve zbývajících dvou duelech, ze kterých chtěl Horejš vycházet při skládání sestavy do ostrých utkání v boji o záchranu. Ostatně Severočeši neinkasovali, Diósgyör porazili 1:0 a stejným výsledkem i Puskás Akadémia. Jenže Martincovo koleno opět zahlásilo problém.

„Na podzim jsme obranu skládali všemožně. Teď jsme čekali na uzdravení Kuby Martince a přivedli jsme Honzu Krále. V zápasech spolu působili velice jistě a vytvořili spolu fungující stoperskou dvojici. Takže je to složitý. Kuba Martinec je pro mužstvo hodně důležitý hráč, klíčový stoper. Když hrál, obrana většinou působila jistě," vykládal Horejš.

Na podzim Martinec stihl sedm utkání v lize a jedno v domácím poháru s bilancí 3-3-2. Zelenobílí s ním v sestavě inkasovali osm branek.

Na jaře už do hry nejspíš vůbec nezasáhne Tomáš Malínský. „Vypadl nám na delší dobu, zdravotně na tom není dobře. V létě absolvoval operaci chrupavky v kolenu a čekali jsme, že se dá během podzimu do kupy, bohužel bolest přetrvávala. I když jsme ho několikrát využili, nebyl úplně stoprocentní. Čekali jsme, že přes zimu to zvládne, ale koleno bylo nestabilní a uvidíme, co tam bude a budeme to řešit. S velkou pravděpodobností Tomáš do jarní části nezasáhne, protože problém je asi závažnější," uzavřel Horejš.

Zdravotní trable postihly i Vladimira Jovoviče, ale u Černohorce by nemělo jít o vážnější problém. Jablonec odstartuje záchranářskou misi v neděli v Edenu proti Slavii.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články