Hlavní obsah

Kouč Svědík ve Slovácku prodloužil. S brankářem Nguyenem pro zápas s Budějovicemi počítá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen ve zbytku tohoto ligového ročníku, ale i v dalších dvou sezonách povede fotbalisty Slovácka trenér Martin Svědík. Osmačtyřicetiletý kouč, který přivedl hradišťské mužstvo na podzim do základní skupiny Konferenční ligy, prodloužil v moravském klubu smlouvu do června 2025.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slovácka Martin Svědík.

Článek

„Jsem rád, že mám důvěru vedení a mohu ve Slovácku pokračovat. Jsem tady už čtyři a půl roku a zažili jsme společně velmi dobré i trochu horší věci. Těší mě, že obě strany usoudily, že ještě nenastal čas spolupráci ukončit. Zvlášť když jsem si vytvořil silné vazby vůči funkcionářům i hráčům," vysvětlil Svědík, co ho přimělo k podpisu nového kontraktu.

Zatím nechce příliš spekulovat, kam by se mohlo Slovácko za tu dobu posunout. „Já mám teď v hlavě především půlrok, který nás bezprostředně čeká. Chceme se z osmé příčky ligové tabulky rozhodně posunout před nadstavbou mezi nejlepších šest mužstev. Postavení Plzně, Slavie a Sparty je asi jasně dané, ale nebylo by špatné obhájit čtvrté místo z loňska a předloňska. A bylo by krásné se dostat znovu do Evropy. Máme k tomu šanci i v domácím poháru," připomněl, že se Hradišťští na podzim probojovali do čtvrtfinále MOL Cupu.

Fotbalisté Slovácka strávili podstatnou část zimní přípravy na zahraničních soustředěních v Turecku a Chorvatsku.

Foto: fcslovacko.cz

Fotbalisté Slovácka s maďarským Budafoki nečekaně padli.

„V Turecku nám přálo počasí. Trénovali jsme na kvalitních trávnících. V Chorvatsku už to bylo horší, kvůli dešti byly terény mokré. Na druhé straně jsme tam ale sehráli velmi dobrý zápas s výborným Hajdukem Split (1:1). Dostali jsme lekci z produktivity od maďarského Budafoki. A na ligovou premiéru jsme se naladili vítězným duelem se slovinským NK Bravo. Výsledek jsme otočili dvěma góly v závěru, což nám může po psychické stránce pomoct. Soustředění splnila to, co jsme od nich očekávali," tvrdí Svědík.

Na rozdíl od loňského léta, kdy klub zbrojil na evropské poháry, nedošlo přes zimu v kádru mužstva k podstatným změnám. Slovácko uvolnilo útočníka Kozáka do Zlína a nové angažmá si může hledat i ruský středopolař Ljovin. Z druholigové Dukly naopak přišel ofenzivní záložník Kim. „Směrem dopředu se jeví velmi dobře," vypozoroval trenér.

Společně s vedením klubu nyní řeší případný odchod brankáře Filipa Nguyena, který dostal lukrativní nabídku z Vietnamu, kde má kořeny. Tamní přední klub z Hanoje o něj údajně hodně stojí. „Zatím jsme mu svolení nedali. Případný přestup nám musí dávat smysl. Pokud ho uvolníme, chci mít čisté svědomí, že jsme se rozhodli správně. A je to pochopitelně i o případné náhradě," uvedl výkonný ředitel Slovácka Petr Pojezný. Tou by mohl být odchovanec Slovácka Heča, který v poslední době nechytá ve Spartě.

Svědík nechává vyjednávání na hradišťském managementu. „Nastavili jsme si nějakou dohodu, jak postupovat. Je nepříjemné, že se taková věc řeší pár dní před začátkem ligy. Samozřejmě že bychom za Nguyena náhradu potřebovali. Na sobotu proti Budějovicím s ním ale stoprocentně počítám," říká kouč rezolutně.

Připustil, že ještě není stoprocentně rozhodnutý, v jakém složení svůj celek o víkendu do souboje s Dynamem vyšle. „Někteří hráči si v přípravě řekli o základní sestavu a přidělali mi tím příjemné starosti. Každopádně ale budeme chtít vstoupit do ligy před našimi fandy vítězstvím," má Svědík jasno.

Reklama