Hlavní obsah

Trénovat ještě chci, ale necpu se do vipek. Sám nikam nevolám, říká bývalý kouč Sparty či Bohemians

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šest mistrovských titulů vybojoval Martin Hašek v roli hráče, do nejvyšších pater českého fotbalu se propracoval jako kouč. Jenže v posledních letech o něm není v souvislosti s trénováním příliš slyšet. Jen na konci minulé sezony naskočil v druholigovém Ústí nad Labem, jenže odvážná záchranářská mise nevedla k úspěšnému cíli. Na další trenérskou výzvu teď dvaapadesátiletý expert čeká. „Ambice trénovat pořád mám," přiznává bývalý záložník v pořadu Přímák na Sport.cz.

Jak to bude s pokračováním trenérské kariéry Martina Haška staršího? Zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz.Video: Sport.cz

 
Článek

Během trenérské kariéry vedl pražskou Spartu, předtím byl v Sokolově a později v Pardubicích, Vlašimi, či Bohemians 1905. Právě u Klokanů v Ďolíčku končilo zatím jeho poslední dlouhodobější trenérské angažmá.

„Nemám ambice jen pro první ligu, pro mě není podřadná práce ani trénovat ve druhé lize, protože je to profesionální prostor. Jen mi to musí dávat nějakou logiku, nějaký smysl," tvrdí Hašek. „Musí si to všechno sednout. Není to automaticky, že chňapnu po každém možném angažmá v první či druhé lize. Obecně mě to ale zajímá, mám tu ambici trénovat."

Bratři Haškové v jednom týmu! Má to však zádrhel... Pasáž z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Že by ale seděl u internetu a sledoval, který klub zrovna mění kouče, nebo se mu nedaří tak, že by mohlo vedení o změně na lavičce uvažovat, tak to prý rozhodně Martin Hašek starší rozdané v životě nemá. „Nejsem aktivní ve smyslu, že bych ty příležitosti vyhledával, nebo tomu nějak pomáhal. Je spousta trenérů, kteří práci nemají a jsou velmi aktivní v zákulisí. Objíždějí zápasy a mluví s lidmi v klubech, třeba to i tlačí přes manažery," naznačuje kouč, že sám netlačí ohledně další trenérské štace na pilu.

Angažmá trenéra ve Fortuna lize trvá 331 dnů. Jak si Česko vede ve srovnání se zahraničním? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Používají morální nebo i méně morální způsoby. Nikoho nesoudím, jen konstatuji, že to tak je. Já nedělám pro to trenérské angažmá nic. Nejezdím po fotbalech, necpu se do vipek, nemám žádného agenta, který by mi něco sháněl. Nikomu nevolám, ani nepíšu maily. Jen občas přijdu do studia, když mě někdo pozve. Takže si lidé v klubech mohou připomenout, že existuji. A když je napadne s mým jménem kalkulovat, tak ok. A když ne, tak to bude taky ok," dodává v pořadu Přímák na Sport.cz.

Co dalšího ještě Martin Hašek starší v Přímáku prozradil?

Reklama