Hlavní obsah

Trest pro fanoušky za excesy v Plzni. Budějovice reagují na dýmovnice na hřišti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po drsném chování následoval drsný trest. Budějovické Dynamo ostře zareagovalo na nedělní výtržnosti svých fanoušků, kteří během zápasu v Plzni (0:5) házeli dýmovnice na trávník. Klub na svém webu informoval, že středeční domácí duel s Hradcem Králové odehraje se zavřeným kotlem pro skalní fanoušky.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Takhle plzeňský záložník Erik Jirka během nedělního zápasu s Českými Budějovicemi (5:0) odklízel dýmovnici z hřiště

Článek

„Klub si je vědom závažnosti tohoto rozhodnutí, reaguje jím ale na zcela neakceptovatelné porušení pravidel svých příznivců v průběhu nedělního duelu,“ vzkázalo Dynamo.

V Plzni, kde Dynamo schytalo pětigólový výprask, ze sektoru budějovických fanoušků vyletěly čtyři dýmovnice, které dopadly na trávník. Bylo štěstí, že se na hřišti ani kolem něj nikdo nezranil. Ve hře bylo i předčasné ukončení zápasu, pokud by problémy gradovaly.

„Hráči si váží podpory fanoušků na venkovních stadionech. Nicméně narušování průběhu utkání vhazováním dýmovnic na hrací plochu, a to dokonce do blízkosti samotných fotbalistů, je pro náš tým zcela kontraproduktivní a překračuje tolerovatelné hranice chování. (…) SK Dynamo proto na toto chování reaguje právě zavřením domácího sektoru pro poslední podzimní domácí utkání,“ uvedlo Dynamo, které se od chování v sektoru svých fanoušků distancovalo hodinu a čtvrt po utkání v Plzni.

Mimochodem, s fanoušky Budějovic byly problémy už letos v únoru. Cestou vlakem na zápas do Plzně světlicí poničili vagon a policie zadržela přes 30 lidí. Fanoušci se pak složili na bezmála stotisícovou pokutu, kterou jim vyměřily České dráhy.

Fotbalové Budějovice zažívají temné období. Po sérii šesti porážek jsou poslední a teď musí řešit další trable: dá se čekat pokuta od disciplinárky, případně zákaz výjezdů fanoušků na venkovní zápasy.

Na uzavření části budějovické arény pro středeční duel s Hradcem se na sociálních sítích scházejí převážně ironické reakce. Pro ilustraci: černobílý klub má šestou nejnižší návštěvnost v lize (průměr 3377 diváků na zápas) a kotel bývá poloprázdný.

Reklama