Hlavní obsah

Trest za krvavé zranění. Hříšník Cadu si třikrát nezahraje

Praha
Aktualizováno

Jeho tým už za jeho zákrok zaplatil porážkou, teď se Cadu dočkal delší stopky. Disciplinární komise uložila pardubickému fotbalistovi za vyloučení v Opavě trest zastavení závodní činnosti na 3 soutěžní utkání. Zákrok s krvavaým zraněním soupeře přišel v nastavení první půle. Cadu trefil ve vápně opavského Žídka kopačkou do obličeje, rozhodčí Zelinka mu udělil červenou kartu a odpískal penaltu. Slezané díky ní zvítězili 1:0.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Krvavé zranění Jana Žídka vyděsilo kouče Opavy Radoslava Kováče.

Článek

Mladý Brazilec zavařil všem. Sobě, ale spoluhráčům především. Jeho faul byl v Opavě klíčovým okamžikem zápasu.

"Cadu předvedl úplně zbytečný zákrok. Byl takový přemotivovanější. Chtěli jsme první poločas dohrát a pak to nějak řešit, ale už jsme to nestihli. Kdyby nenastal jeho zkrat, věřím, že bychom si nějaký bod odvezli," káral hříšníka pardubický trenér Jaroslav Novotný.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

U míče zleva Cadu z Pardubic a Jiří Kulhánek z Opavy.

Žídek utrpěl krvavé zranění a musel v poločase střídat. "Málokdo jako Žíďas (Žídek) by tam takhle strčil hlavu. Vypadá to hrozně, má tam bouli, je to zašité. Šel tam se sebeobětováním," popsal trenér Radoslav Kováč.

Další hříšníci dopadli lépe. Za čtyři žluté karty si jednou nezahrají Ondřej Mazuch (Teplice), Benjamin Ćolić (České Budějovice), Kamso Mara (Liberec) a Patrik Hellebrand (Opava).

Reklama