Hlavní obsah

Třetí jarní derby a Sparta přišla o roli favorita

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Potřetí v krátké době se spolu utkají pražské velkokluby Sparta a Slavia. Oba týmy vědí, že sobotní šlágr fotbalové ligy může být rozhodující v boji o zisk titulu. Mírnými favority jsou slávisté, kteří do souboje s odvěkým rivalem půjdou posíleni přesvědčivou výhrou na Letné ve finále poháru. Sešívaní jsou navíc v dobré střelecké pohodě, čtyřmi góly se v zápase s Bohemians blýskl Václav Jurečka, Sparta naopak vyhrála v Olomouci nejtěsnějším možným rozdílem.

Sestřih finále MOL Cupu Sparta - SlaviaVideo: Sport.cz

 
Článek

Letenští budou chtít soupeři z druhého břehu Vltavy oplatit pohárovou porážku, uhájit první pozici v tabulce a ideálně navýšit svůj náskok. Kurzy lehce favorizují Slavii (2,50:1), která by v případě výhry šla do vedení v soutěži. Na výhru Sparty je kurz 2,82:1, na remízu 3,47:1.

Za poslední čtyři týdny se chystá třetí derby pražských S a Sparta v průběhu této doby přišla o roli favorita. V polovině dubna byla doma favoritem a na Letné se zrodila ligová remíza, pak Slavia celkem jasně ovládla Letnou ve finále poháru, a proto je teď před třetím jarním derby favoritem právě ona, přestože se hraje znovu na Letné.

Nemůže být nic cennějšího, raduje se Jindřich Trpišovský. Takový zápas by vyprodal i stadion pro 100 tisíc lidíVideo: Sport.cz

„Sparta ani jedno utkání proti Slavii nehrála dobře. Jestli se jí jen nedařilo, nebo je prostě Slavia lepší, se zřejmě naplno ukáže v sobotním šlágru. Je to vlastně speciální titulové derby. Pokud vyhraje Slavia, přeskočí o bod Spartu a bude mít k titulu rozhodně blíž. Pokud zvítězí Sparta kurzům navzdory, s náskokem 5 bodů už o titul nepřijde, a ani s remízou by jistě Letenští nebyli nespokojeni," kalkuluje s výsledky derby Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

„Máme před sebou zřejmě nejdůležitější zápas sezony, do nějž jde v lepší pohodě Slavia. Sešívaní jsou v laufu, ve finálovém duelu poháru nedali Spartě na jejím hřišti šanci a o víkendu nadělili ve vršovickém derby šest gólů klokanům. Na vysoké výhře se čtyřmi góly podílel Jurečka, který by se mohl prosadit i v derby (3,60:1), ve velké pohodě hrají i Zafeiris a Douděra," poukazuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Sparta naopak musela o vítězství v Olomouci bojovat až do samotného závěru. Uvidíme, zda trenér Priske dokáže najít recept na ve formě hrající Slavii, která bude usilovat o návrat do čela tabulky. Letenští vědí, že na tahu je Slavia. I remíza udrží Spartu na první příčce, díky čemuž by i nadále měla závěr sezony ve vlastních rukou," dodává Hanák.

Je to hrozný pocit. Do konce sezony ho už nechceme zažít, říká Lukáš SadílekVideo: Sport.cz

Kurzy na oba dva týmy od sebe nejsou daleko. „Určitě půjde o dost vyrovnaný zápas, kvalita je na obou stranách. Bookmakeři ale o něco více favorizují sešívané. Je zřejmé, že ve vzájemných zápasech se jim daří více. V sezoně se oba kluby utkaly třikrát, ale ani jednou se Sparta neradovala. Slavia může těžit z výborného širokého kádru, který v náročných bojích pomáhá. Také sázkaři jednoznačně věří hostům, což dokazuje 79 % náběrů," říká Markéta Světlíková za Chanci.

U Tipsportu je rozložení sázek 10% výhra Sparty - 10% remíza - 80% výhra Slavie, u Fortuny pak 13 % - 9 % - 78 %.

Pokud jde o zisk titulu, bookmakeři Tipsportu stále mírně favorizují Spartu 1,74:1 (věří jí ale jen 21% sázkařů) před Slavií 2,04:1 (tipuje ho zatím 73% sázkařů).

Naopak podle Fortuny už je mírným favoritem na celkovou 1. příčku Slavia. Na tým trenéra Trpišovského si lze vsadit v kurzu 1,82:1, Sparta má aktuálně kurz 1,92.

Reklama