Hlavní obsah

Trpišovský chce tři posily. Lingr? Míč je na jeho straně, říká trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Tuší, že klidného léta se asi nedočká a že bude muset být neustále v pozoru, jestli se mu za pochodu nebude měnit kádr na novou sezonu. Trenér fotbalové Slavie Jindřich Trpišovský ví, že bude muset nahrazovat křídelníka Petera Olayinku, do ofenzivy si přeje dva hráče. „Soubojové. A jednoho do defenzivy, takže celkem tři, pokud nikdo další neodejde. Zbytek by se odvíjel podle odchodů nebo podle průběhu přípravy,“ konstatoval Trpišovský po posledním zápase se sezony se Slováckem, které sešívaní přejeli 4:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Jurásek a trenér Slavie Praha Jindřich Trpišovský během utkání s Mladou Boleslaví.

Článek

Cítí, že stát se může mnohé. „Zatím konkrétní nabídka na nikoho na stole není," zopakoval hlavní stratég červenobílých informaci, kterou už předtím zmínil v úterý po utkání v Olomouci. „Budeme muset být připravení. Ideální by bylo, kdyby nikdo neodešel a ti tři hráči přišli," usmál se Trpišovský.

Ofenzivu posílí útočník Mojmír Chytil z Olomouce, už se jen čeká na oficiální potvrzení ze strany obou klubů. Ale i podle toho, jak Chytil a trenéři po vzájemném úterním utkání mluvili, bylo zřejmé, že transfer je dohodnutý. Dá se předpokládat, že další vyhlédnutí hráči budou z české ligy, případně ze Skandinávie, kam sešívaní v poslední době intenzivně cílí.

„Pokud někdo odejde, musíme zvážit, jestli to zalepíme z vlastních zdrojů, nebo se podíváme na trhu. Máme například dva hráče, o které máme zájem od léta, a teď to vypadá, že to nedopadne. Může se to ale otočit, stejně jako u Zafeirise," poznamenal kouč vršovického celku s tím, že v přípravě bude chtít vidět některé navrátilce z hostování či mladé hráče jako například obránce Tomáše Vlčka, který v této sezoně hostuje v Pardubicích.

Kdo v létě odejde ze Slavie? Diskuze v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

V Edenu obecně očekávají, že největší zájem bude o levého beka Davida Juráska. Trpišovský zopakoval, že situaci kolem něj monitoruje mnoho klubů. „David je výjimečný hráč i díky typologii levé nohy, dynamice, rychlosti a fotbalovosti. Udělal obrovský progres i do defenzivy, je to komplexní hráč. Takových je na trhu málo, v podstatě každý klub v Evropě shání levého obránce a útočníka, měl by proto odejít za adekvátní částku, která dokáže klubu naplnit rozpočet do budoucna. Teď není nic na stole, není to ani ve stadiu, že by se něco blížilo, určitě to ale nabere nějakou dynamiku," vytušil slávistický trenér.

Řešit se bude i budoucnost záložníka Ondřeje Lingra, který má smlouvu ve Slavii už jen na rok a novou zatím nepodepsal. „Míč na jeho straně, nabídku od klubu má v maximální možné výši," nastínil Trpišovský.

Slavia si ligu prohrála sama. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Musíme na to být připraveni už proto, že odchází Peter Olayinka. Ondra ambice zkusit zahraničí má, na druhou stranu si myslím, že neodejde za každou cenu, za každou zahraniční nabídkou. Ale pokud přijde klub, který ho zaujme sportovně víc, než je aktuální situace, tak se to stát může. Myslím, že tomu budeme čelit do poslední chvíle," dodal kouč k Lingrovi, o kterého má dál projevovat zájem řecký Panathinaikos.

Reklama