Hlavní obsah

Tupta zůstane, věří Kozel. Olatunjiho chtěli v Polsku i Belgii, Rambo kapitánem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S útočníkem Victorem Olatunjim liberecký kouč Luboš Kozel pro novou sezonu počítal, jenže Nigerijec přestoupil na začátku týdne do Sparty. Trenér Slovanu věří, že další ofenzivní hráč Lubomír Tupta již zůstane. Do nové sezony Severočechy povede nový kapitán Michael Rabušic.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Luboš Kozel na tiskové konference fotbalistů Liberce před startem nové prvoligové sezony.

Článek

Na oba hráče Olatunjiho i Tuptu u Nisy na konci května uplatnili opci, jenže prvního klub se ziskem přeprodal úřadujícím mistrům. Kouč Luboš Kozel věří, že stejný osud nečeká i druhou jarní oporu, jejíž hostování klub proměnil v přestup.

„Věřím, že tady zatím zůstane. Myslím, že ještě neukázal to nejlepší. Jde o hráče, který umí dát góly a jsem rád, že jsme na něj uplatnili opci," řekl Kozel na tiskové konferenci před startem dalšího ligového ročníku.

„Počítal jsem samozřejmě i s Olatunjim, s tím záměrem se i kupoval. Na jaře jsme viděli, že potenciál má. Byl jsem proto rád, že jsme na něj uplatnili opci, ale jeho výkony na konci jarní části byly takové, že o něj byl zájem. Nejen ze Sparty, ale i ze zahraničních klubů v Polsku či Belgii. Nebezpečí jeho odchodu tady bylo. A pokud přišla pro klub z ekonomického hlediska výborná nabídka, tady se hráčům nebrání, aby udělali krok nahoru. On si ho zaslouží," řekl Kozel k přestupu, který rozlítil liberecké fanoušky.

„Samozřejmě pro nás je to v tuhle chvíli komplikace a oslabení a budeme věřit, že se nám ještě podaří přivést někoho, kdo tady udělá podobný výkonnostní vzestup a stane se miláčkem publika," doufá Kozel s tím, že v jednání je příchod útočníka, který by doplnil Rabušice, Horského, Kulenoviče a právě Tuptu.

Liberec do nové sezony vstoupí s novým kapitánem Michaelem Rabušice. „Pro mě se tím nic nemění. Odešel Theo (Gebre Selassie), který nám bude v kabině i na hřišti chybět. Byl jsem zvolený kapitánem a klukům děkuju za důvěru, ale je nás tam hodně, kteří se o tuhle roli musíme podělit. Nebudu na hřišti třeba tak často a kluci se postupně musí role lídrů zhostit, v čemž se jim budu snažit pomoct," poznamenal Rabušic.

O kapitánskou pásku by se Rambo měl dělit s Mikulou, Plechatým a Vliegenem. Liberec nový ročník ligy zahájí v neděli doma s Ostravou.

Reklama