Hlavní obsah

Zrada! Dali nám naději a tu zašlapali, zlobí se fanoušci Liberce kvůli Olatunjimu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liga ještě nezačala, ale fanoušci Liberce už koušou první velké zklamání kvůli odchodu útočníka Victora Olatunjiho do pražské Sparty. Po oficiálním potvrzení transferu hojně vyjadřují naštvanost na sociálních sítích.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Panák ze Sparty Praha a Victor Olatunji ze Slovanu Liberec.

Článek

Když totiž severočeský klub na konci května uplatnil na nigerijského kanonýra opci, mnozí brali posilu jako příslib návratu mezi ligovou špičku. Spekuluje se o sumě 12 milionů korun, kterou majitel trojnásobného českého mistra Ludvík Karl za 23letého střelce do AEK Larnaka poslal, což byl v kontextu dlouhodobé přestupové politiky klubu spíše netradiční tah.

Jenže s Libercem Olatunji nestrávil v přípravě ani minutu. Původně se měl zapojit krátce po jejím startu, jenže kvůli potížím s vízy musel trénovat individuálně. Nejprve v rodné Nigérii, poté čekal na potřebná povolení na Kypru. Když do Česka týden před startem ligy přiletěl, přestoupil do mistrovské Sparty.

„Viktor mě dostal na stadion po dvou letech. Po dlouhé době hráč, na kterého se dalo koukat. Jsem rád, že jsem s permanentkou počkal, teď vím, že na to s.... Aby se Slovan nepos.... když zatřese Sparta nebo Slavia měšcem," reagoval na facebookové skupině libereckých fanoušků Libor Drahokoupil. „Cílené svinstvo. Jedno z největších, jakých se Karl dopustil na fanoušcích. Je mi do pláče. Fakt ani nemám chuť jít v neděli na fotbal," napsal zase na Twitter fanoušek Milan Kalla. A další se přidávali.

„Koukám, že z toho breku stoupla Nisa... Slovan byl před Viktorem a bude i po něm. Pokud jsou informace správné a čistý výnos byl 8 milionů, tak je to prostě pro Slovan dobrý deal a pomůže s naplněním rozpočtu. Realita je taková, že prostě Slovan nemá majitele, který by hodlal ve fotbalu utápět nesmyslné peníze nebo nevěděl v pátek, jestli bude v pondělí na výplaty. Tak to už dlouho je a kdo očekával něco jiného je blázen," hájil prodej Libor Rechtorik.

„Kdyby to klub před tím měsícem odprezentoval podobně jako ty teď tady, tak by asi bylo vše v pohodě. Ale oni udělali chybu. Dali nám totiž naději a víru. A tu teď zašlapali do země. Zradili nás. To se těžko odpouští," napsal dlouholetý fanoušek modrobílého klubu Josef Helebrant.

Victor Olatunji přišel do Liberce v zimní pauze jako náhrada za nejlepšího střelce Micka van Burena. Za Severočechy odehrál celkem 19 zápasů, v nichž vstřelil 8 gólů a připsal si jednu asistenci.

„Náš klub se dlouhodobě zaměřuje na rozvoj talentovaných hráčů, kteří se pak mohou ve své kariéře posunout dál. Stejně tak to bylo v případě Victora, který se u nás během minulé sezony dokázal vypracovat a upozornit na sebe kvalitními výkony. Nabídka z mistrovské Sparty byla pro hráče i klub atraktivní, proto jsme se rozhodli ji akceptovat a umožnit Victorovi další posun," vysvětlil za klub odchod jeho prezident Zbyněk Štiller.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.