Hlavní obsah

Tvrdík bude řešit s Lingrem, co chce dál. Řeší se talent z Norska

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Slavia chce na jaře získat alespoň jednu trofej. Ligový titul nebo domácí pohár. Ideálně obojí. I proto zůstává kádr, kterému šéfuje trenér Jindřich Trpišovský, pěkně rozsáhlý. Sešívaní postaví dvě jedenáctky a někteří hráči ještě zůstanou mimo. Prodeji jakéhokoliv alespoň trochu důležitého borce se klub z Edenu brání. „Dáváme přednost sportovním ambicím,“ prohlásil slávistický předseda představenstva Jaroslav Tvrdík.

Slavia už teď nikoho nepustí, tedy ani Ondřeje Lingra, říká Jaroslav Tvrdík. Co příchod Mojmíra Chytila? Video: Sport.cz, SK Slavia Praha

 
Článek

Přitom červenobílí by prodávat mohli. „Až jsem překvapený, jaký zájem je o naše hráče, když jsme neměli úplně nejlepší podzimní sezonu. Je to ocenění práce trenérů," uvedl Tvrdík. Kdo je na radaru klubů napříč Evropou? Tvrdík na tiskové konferenci před startem jara poukázal na silný zájem o levého obránce Davida Juráska, univerzálního pracanta Oscara Dorleyho, stopera Aihama Ousoua či rvavého záložníka Ondřeje Lingra.

Z Vršovic však létají do světa jen odmítnutí. „Všechny jsme se rozhodli neuvolnit. Chceme být na jaře úspěšní a připravit se na kvalifikace evropských pohárů, pokud se do nich dostaneme, a pokusit se o sportovní úspěch," vysvětlil nejvyšší člen slávistického vedení. Sportovní úspěch jeho očima znamená účast v základní skupině alespoň Evropské ligy.

Přímák s Petrem MikolandouVideo: Sport.cz

Hodně se propíral zájem řeckého kolosu Panathinaikosu o Lingra, v Edenu měla přistát nabídka v přepočtu okolo 80 milionů korun. „Ale byly i další nabídky z prestižních lig a klubů," řekl Tvrdík. Reprezentační záložník je nastaven tak, že by v budoucnosti (a zřejmě ne daleké) zahraniční angažmá rád vyzkoušel.

Lingr má v Edenu kontrakt do června 2024. „Budeme s ním v klidu hovořit o tom, co chce dál. Je varianta, že prodlouží smlouvu nebo že odejde. Uvidíme. Směrem k létu bych nechtěl nic předjímat, ale bylo jasné, že v zimě neodejde. I kdyby neprodloužil smlouvu a v létě na něj byla nabídka nižší, i za to by nám to stálo, protože na jaře ho chceme vidět v základu a ideálně s nějakou mísou nad hlavou," popisuje situaci kolem žádaného a pro Trpišovského důležitého hráče slávistický šéf.

„Neznám hráče, který by nechtěl přestoupit do top lig. Když má možnost polepšit si sportovně i finančně, chce jít každý fotbalista. Za takové konstelace Ondra o přestup zájem má," dodává k Lingrovi Tvrdík.

Ve středu zálohy má Trpišovský momentálně hodně hráčů k dispozici. Ale nepřibude i další? Novinář Fabrizio Romano přinesl na sociální síti Twitter zprávu, že sešívaní mají být blízko získání devatenáctiletého Christose Zafeirise z norského Haugesundu. „Ve Slavii oznamujeme přestupy až ve chvíli, kdy jsou dokončeny," reagoval Tvrdík. Zafeiris je členem norské jednadvacítky, v norské lize odehrál v minulém kalendářním roce 29 utkání, dal v nich čtyři branky a zapsal i pět asistencí.

Přestupová sága trvá i kolem olomouckého útočníka Mojmíra Chytila, vše směřuje k tomu, že jaro stráví v barvách Hanáků. „Za mě bych řekl, že jsme s Olomoucí na všem domluveni. V této chvíli není součástí dohody, že hráč přijde v tomto přestupním období," podotkl Tvrdík.

Reklama