Hlavní obsah

Tvrdík: Kdybychom potřebovali peníze, do měsíce můžeme prodat hráče za 30 milionů eur

Praha

Výprodej odmítají, proto zatím během léta odpálkovali všechny lákavé nabídky na své hráče ze základní sestavy. Fotbalová Slavia je podle svého šéfa Jaroslava Tvrdíka v nejlepší finanční kondici za pět let čínské éry. A jelikož chce znovu postoupit do Ligy mistrů, odchody nejsou na pořadu dne. „Na představenstvu jsme rozhodli, že až do play off Ligy mistrů nikoho neuvolníme,“ dává šéf všem zájemcům jasně najevo.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Nicolae Stanciu, Peter Olayinka a Júsuf Hilál v první řadě slaví zisk titulu.

Článek

Sešívaní v létě získali pět posil. Z Liberce přišli Ondřej Karafiát, Tomáš Malinský, Jan Kuchta a talent Michal Beran, z Karviné pak Ondřej Lingr. Naopak několik hráčů odešlo opačným směrem hostovat na sever Čech a v Edenu definitivně skončily opory Tomáš Souček s Josefem Hušbauerem, kteří už na jaře hostovali v cizině.

„Celkový náklad na všech pět letních přestupů nedosáhl 35 milionů korun. Jsme velmi spokojeni a ve všech hráčích vidíme velkou perspektivu. Někteří další jako Baluta a Sýkora odcházejí a díky tomu jsme také vylepšili finanční hospodaření klubu," pochvaluje si Jaroslav Tvrdík.

„Už teď považujeme přestupní období za mimořádně úspěšné. Kdybychom dnes potřebovali peníze, podle mě můžeme do 30 dnů prodat hráče za 30 milionů eur (přibližně 783 milionů korun) a stále nám zůstane velmi silný tým," poukazuje šéf klubu.

Slavia získala jistotu účasti ve 4. předkole Ligy mistrů, a pokud neuspěje, zahraje si aspoň skupinu Evropské ligy.

Nechtějí zatěžovat hráčům hlavu

„Registrujeme nabídky na Masopusta, Coufala, Stanciua, Musu, Olayinku. A kdybychom chtěli, pravděpodobně bychom dostali nabídky i na některé další," líčí bývalý ministr obrany.

„Příjemné starosti, ale domluvili jsme se, že až do play off Ligy mistrů nikoho neuvolníme. Nechceme vést žádná jednání, zatěžovat hráčům hlavu. Chceme se soustředit na náš cíl, až po předkole si řekneme, co dál. Uvidíme, v jaké budeme situaci," avizuje Tvrdík.

Slavia nastoupí k boji o postup do Champions League 22., nebo 23. září, odvety se hrají o týden později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Gól! Lukáš Masopust nadchl Slavii.

První utkání play off Ligy mistrů se odehraje 22., nebo 23. září, odveta pak 29., nebo 30. září. Soupeře Slavii los přidělí 1. září.

Otázkou je, kolik z pěti posil se může na startu sezony prosadit do sestavy dobře fungujícího mistrovského týmu.

„Někteří z nováčků, třeba Tomáš Malinský, mají situaci lehčí, protože už nás trenéry znají. Zrovna on navíc přišel rozehraný. Já osobně pak hrozně věřím Ondrovi Lingrovi, který bude i díky svému naturelu jistě brzy tlačit na ostatní," přemítá trenér Jindřich Trpišovský.

V hledáčku mají tři cizince

„Každá z posil má jiný vývoj. Třeba Michal Beran hraje ligu hrozně krátce, dostal se do sestavy v Liberci a hned přišel k nám, do nesmírně konkurenčního prostředí, kde bojuje o místo. I kvůli situaci kolem viru teď hodně řešíme, kolik hráčů si tady pro sezonu necháme. Nikdy nevíte, kolik lidí vám vypadne," poukazuje kouč, který se Slavii upsal na další tři roky s dvouletou opcí.

Nevylučuje, že by ještě mohl také někdo přijít.

„Bavíme se o třech jménech, o která bychom se chtěli doplnit - ale zřejmě jen v případě nějakého odchodu. Nabídky na naše hráče chodí průběžně a my musíme být připravení," vysvětluje Trpišovský.

Jména si samozřejmě nechává pro sebe. „Jedná se o fotbalisty ze zahraničí, každý z nich má trochu jiný příběh. Jednoho bychom si rádi pojistili a nechali ho rozehrát třeba jinde. Další dva jsou hotoví hráči. Ale jak říkám, posily by zřejmě byly navázané na případné odchody," plánuje trenér.

Cestu za obhajobou titulu začnou sešívaní v neděli v Českých Budějovicích.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články