Hlavní obsah

U fotbalistů Ostravy skončil anglický asistent Searle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Anglický trenér Danny Searle opustil své místo v realizačním týmu fotbalistů Ostravy. Asistent kouče Pavla Hapala požádal z rodinných důvodů o uvolnění z funkce, klub mu vyhověl. Baník o tom informoval na svém webu.

Foto: Profimedia.cz

Danny Searle na archivním snímku

Článek

Pětačtyřicetiletý Brit, který dříve působil i v akademii West Hamu United, si v posledních měsících vyřizoval administrativu spojenou s pobytem v Evropské unii. Po návratu do Ostravy se ale dohodl na ukončení spolupráce.

„Danny nás požádal o uvolnění. Má určité rodinné problémy a vysvětlil nám, že momentálně by bylo velmi složité skloubit je s angažmá v tak velké vzdálenosti. Potřebuje teď být doma v Anglii. Dohodli jsme se tedy, že skončí. Rozešli jsme se jako přátelé,“ vysvětlil šéf sportovního úseku Baníku Luděk Mikloško.

Searle přišel do Baníku loni v červenci. „Nemám z toho radost, protože Baník mi i za tu krátkou dobu přirostl k srdci. Byla pro mě velká zkušenost pracovat v tak velkém týmu. Potkal jsem skvělé lidi jak v klubu, tak na tribunách. Rozhodně toho nelituju. Co říct více? My jsme Baník!“ rozloučil se česky Searle.

Baník odstartoval zápasovou fázi zimní přípravy v sobotu domácím utkáním s druholigovým Vyškovem (0:0. Ve středu cestuje na soustředění do tureckého Beleku, kde se postupně utká s ukrajinským týmem Oboloň-Brovar Kyjev, slovinskou Olimpijí Lublaň (oba 27. ledna), ukrajinským Dynamem Kyjev a bulharskou Levski Sofia (oba 30. ledna). Na závěr soustředění vyzvou Ostravané v pátek 2. února FK Dečić Tuzi z Černé Hory.

Reklama

Související témata: