Hlavní obsah

Udeřil lev z lavičky. Raději bych měl tři body, netajil střelec Chorý, že chtěl Slavii pokořit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Udržel fotbalovou Plzeň na špici ligové tabulky. Útočník Západočechů Tomáš Chorý v nedělním šlágru přesnou hlavičkou do branky Slavie zařídil remízu 1:1. Pražané tak tři kola před koncem základní fáze soutěže hledí na Viktorii z druhé pozice. Sedmadvacetiletý obrovitý útočník potvrdil jarní mimořádnou formu. Po zimní pauze vstřelil už pátou branku. Na podzim se trefil jedinkrát...

Gólu si cením hodně, ale tři body by byly lepší, říká Tomáš Chorý. Věřil jsem, že to otočímeVideo: Sport.cz

 
Článek

„Tomáš je pro nás důležitý i v okamžicích, kdy nehraje od první minuty. Je pořád pozitivně naladěný, připravený a maximálně koncentrovaný. Za každé situace, i když jde do zápasu z lavičky, bojuje jako lev. Vím, že by chtěl hrát od začátku, ale bere situaci, jak je. Když hrajeme na jednoho útočníka, většinou je tím druhým. Ale i tak je jeho přínos obrovský," chválil po zimní pauze mimořádně produktivního útočníka Michal Bílek, trenér Plzně.

„Když jsem šel na hřiště, tak jsem byl přesvědčený, že zápas otočíme. Byli jsme lepší, Slavia evidentně znervózněla," vracel se Tomáš Chorý do jednašedesáté minuty zápasu. O patnáct minut později po centru Kalvacha tečovaném Olayinkou trknul balon do sítě. „Hlavně jsem se koncentroval, abych křížem trefil míč do branky. Ale upřímně, raději bych svoji pátou jarní trefu vyměnil za vítězství," říkal Chorý.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Tomáš Chorý oslavuje vyrovnávací branku.

Během celého podzimu se trefil jedinkrát. Ještě v průběhu srpna obstaral z penalty vítězný gól proti Karviné. Pak se střelecky odmlčel. Až na jaře znovu ožil. Zařídil vítěznou trefu proti Hradci Králové, zaskvěl se trefou na hřišti Sparty, přispěl k demolici Pardubic a z pokutového kopu si připsal vítěznou trefu v bitvě na půdě Zlína. V neděli pak zařídil remízu se Slavií.

„Určitě nejsem z jarní produktivity na hrušce. Vždyť v součtu je těch gólů jen šest. Pro mě je hlavně důležité, že jsem prospěšný týmu. Je hlavní zvládat další zápasy vítězně. Máme obrovskou sílu. A já věřím, že půjdeme do nadstavby z první pozice," přál si Chorý při vidině dalších tří kol, která rozhodnou o nasazení pro klíčové bitvy o titul.

„Kdybychom nedohrávali proti Slavii v deseti, měli bychom sílu na vítězství. Vyloučení Buchy nás zbrzdilo. Ale bylo jasné. Každopádně pak se zápas vyvíjel jiným směrem. V závěru už jsme se jenom bránili, což v deseti proti Slavii není nic snadného. Proto musíme bod brát," krčil rameny Chorý.

Z nevděčné role plzeňského žolíka si nedělal těžkou hlavu. „Neřeším, jestli dostávám teď méně šancí. Mám prostě určitou roli. V jiné části sezony jsem nastupoval v základu, teď naskakuji z lavičky. Já chci hlavně pomoci týmu a doufám, že kluci to cítí," pronesl Chorý po šlágru sedmadvacátého kola.

Reklama