Hlavní obsah

Úleva v Jablonci! Shodili jsme první batoh, oddychl si záskok za Radu Vágner. Pomohl tah Kubistou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ulevilo se mu a hodně! Kouč Jiří Vágner na začátku týdne převzal Jablonec spolu s parťákem Tomášem Čížkem v psychicky zdecimovaném stavu. Tandem nahradil zkušeného trenéra Petra Radu, který po jedenáctém duelu bez výhry mančaft po dohodě opustil. A Vágner při své premiéře v roli hlavního kouče spolu s asistentem Čížkem dovedl Severočechy k cenné výhře 2:0 nad Karvinou, po které klub opustil ošidné barážové příčky.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Trenér Jablonce Jiří Vágner.

Článek

„Osobně cítím velkou úlevu a myslím, že i kluci. Na hřišti to bylo v týdnu dobré, ale mimo něj jsem se s tím hodně pral, protože v této roli šlo o můj první zápas. Bylo to těžké, ale úspěšně jsme to zvládli," oddychl si Vágner, který byl veden jako hlavní kouč. „Shodili jsme první batoh, abychom vyskočili z barážových pozic, což se nám podařilo. Teď musíme makat dál, abychom se tam udrželi," poznamenal.

Jablonec převzal v nelehké situaci na předposledním místě, problém se spánkem před klíčovým duelem ovšem neměl. „Ale v týdnu vždy odpoledne po tréninku jsem musel něco neustále dělat, abych o tom furt nemusel přemýšlet. V hlavě jsem měl spoustu věcí, které jsme si s kluky řekli, mlelo se mi to pořád dokola," prozradil Vágner.

Se svým předchůdcem Petrem Radou byl v kontaktu. „Volal jsem mu, co dělá. A zrovna nakupoval. Ale to trochu odlehčuji... Říkal mi, že na nás myslí, drží nám palce a že to musíme zvládnout. Byli jsme spolu od začátku sezony a zůstali jsme tady prostě my s Tomášem. Určitě nám dál fandí," poznamenal.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Davit Kobouri z Karviné a Michal Černák z Jablonce.

Nové trenérské duo udělalo oproti týden staré prohře s Pardubicemi dvě změny v sestavě. Za potrestaného Surzyna nastoupil na pravé obraně Štěpánek a místo Housky hrál Černák. Zelený se přesunul na stopera, Kubista do zálohy.

„Vsadili jsme na bojovníka a jabloneckého odchovance, což byla asi naše největší změna. Jsem tady pátým rokem a vždy, když jsme Vojtu dali výš, pomohl nám tam. Zvládl to hodně dobře a myslím, že šlo o jeden z rozhodujících okamžiků," připustil Vágner po výhře 2:0, kterou vystřelili oba stopeři, Martinec se Zeleným.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Tomáš Hübschman z Jablonce.

„V prvním poločase se nám dařilo plnit vše, na co jsme se připravovali. Dali jsme dva góly ze standardky, ze které jsme se celkově dlouho neprosadili. Pomohli nám dnes stopeři. Myslím, že nám vycházelo rozestavení. První půle byla z naší strany dobrá. Na klucích byla vidět velká chuť a touha zápas zvládnout," zhodnotil Vágner.

„Druhou půli nás Karviná zaskočila změnou rozestavení, když přešli na tři útočníky. Trochu nás vyvedli z naší hry, na které jsme nechtěli nic měnit. Trochu jsme z ní pak přesto ustoupili, když nahoru vysunuli i Bartošáka, myslím, že jsme nakonec ani nemuseli," doplnil.

Na hlavní tribuně jablonecký triumf sledoval po boku majitele klubu Miroslava Pelty i nyní již ex

českobudějovický kouč David Horejš, který v případě jablonecké záchrany tým od nové sezony převezme. Jablonec se k ní ziskem prvních tří bodů od začátku února významně přiblížil.

Reklama