Hlavní obsah

Určitě odejde, tvrdí agent! Na Spartě se schyluje k dalšímu přestupu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Sparta o víkendu ožila senzačním příchodem reprezentačního útočníka Jana Kuchty, nicméně na Letné je možná na spadnutí další transfer. Tentokrát jde ale o odchod. Podle zpráv z rumunských médií opustí sparťanské řady brankář Florin Nita.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Opustí brankář Florin Nita (vpředu) Spartu? Podle slov agenta jde o hotovou věc.

Článek

Brankářův agent Bogdan Apostu sdělil serveru as.ro, že Nita v létě ze Sparty odejde. Zájemců je prý spousta.

„Florin Nita určitě Spartu opustí a udělá důležitý přestup. Ještě se uvidí, kam půjde, jednáme na mnoha úrovních. Florin půjde jen do klubu, který má jasnou strategii a vizi. Nemůže jít do nějakého průměrného týmu, protože ten by nedokázal unést jeho plat. Může přestoupit jen do významného klubu," uvedl agent pro server digisport.ro.

O rumunského reprezentanta, jenž má na Letné smlouvu do konce června 2023, se prý eminentně zajímá především Kluž. „Ale ptá se mě na něj i spousta jiných zájemců," prozradil Apostu.

Podle serveru as.ro zaplatil český klub v roce 2018 za Nitu 1,35 milionu euro, nyní se podle serveru Transfermarkt.de pohybuje brankářova cena kolem 850 000 euro.

„Ukázal, že umí chytat na vysoké úrovni. I když ve Spartě přišel o místo jedničky, v národním týmu dál přesvědčoval, že je skvělý gólman," vychvaloval svého klienta agent.

Nita přišel o pozici prvního gólmana po listopadovém debaklu na Slovácku 0:4. V prosinci si pak před rumunskými novináři postěžoval, že necítí ve Spartě respekt a zpochybnil svoje pokračování v klubu. S tehdejším trenérem Pavlem Vrbou si ale následně situaci údajně vyříkali.

Ve sparťanské bráně se během uplynulé sezony kromě něj vystřídali ještě Dominik Holec a Milan Heča. Určit jedničku pro novou sezonu je jedním z úkolů nového kouče, Dána Briana Priskeho.

Reklama

Související témata: