Hlavní obsah

V Ďolíčku jsme zažili peklo, bylo nám horko. Rozhodl náš gól, řekl boleslavský kouč Weber

Praha

Po roce dovedl kouč Jozef Weber Mladou Boleslav znovu do play off o Evropskou ligu. Tříbrankový náskok z úvodního finále skupiny o Evropu jeho svěřenci na půdě Bohemians 1905 přetavili v postup. Úterní porážka 1:2 jim vadit nemusela. O účast v předkole Evropské ligy se Středočeši postaví Liberci nebo Jablonci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Boleslavi mohli slavit postup.

Článek

Klokani měli velký nástup. Neobával jste se o postup?

Upozorňovali jsme hráče před zápasem, že nás čeká v Ďolíčku peklo, což se potvrdilo. Bohemka měla vynikající nástup, vytvořila zatlačila nás a vytvořila si dvě gólové šance. Kdyby dala na dva nula, bylo by nám horko.

Nakonec jste do poločasu definitivně rozhodli vyrovnávacím gólem.

Postupem času jsme tlak otupili, zlepšili jsme kombinaci. Vyústěním byl vyrovnávací gól, který byl zlomový. Bohemka po přestávce vyvinula enormní úsilí, my jsme chytře bránili. Náš výkon nebyl ideální, ale šlo o pohárový dvojzápas. Při vědomí tříbrankového náskoku jsme nasadili víc defenzívních hráčů než obvykle.

Skupinu o Evropu jste vyhráli i před rokem. Umíte v tom chodit?

Zkušenosti jsou znát: třeba Kuba Fulnek loni přišel ze druhé ligy, obouchal se. Velice dobře odehrál skupinu Buďa (kapitán Budínský). Je pravda, že loni jsme skončili sedmí, měli jsme kvalitní tým. Letos jsme se dávali dohromady po zimních odchodech opor. Naše forma vygradovala až v závěru.

Přejete si pro nedělní duel o Evropskou ligu za soupeře Jablonec nebo spíš Liberec?

Nechci spekulovat. Teď se v klidu vyspíme, odpočineme si a uvidíme. V Jablonci jsem dlouho působil, Liberec hraje atraktivní fotbal, před měsícem jsme u Nisy odehráli slušný remízový zápas. Nechme se překvapit.

Reklama

Související témata: