Hlavní obsah

V dresu Sparty jen chvíli, brzy na Letné jako host. I můj konec se blíží, přiznává Matějovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V jednačtyřiceti letech stále dokazuje své kvality, v tabulce nejlepších nahrávačů aktuální sezony Fortuna ligy je na děleném třetím místě. Záložník Mladé Boleslavi Marek Matějovský ale poslední den roku 2022 převlékl dres a v rudých barvách pražské Sparty pomohl k vítězství v silvestrovském derby internacionálů. Už za měsíc ale přijede Na Letnou jako host, a kdo ví, třeba naposledy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Marek Matějovský ze Sparty během tradičního silvestrovského derby.

Článek

„Je úsměvné, jak byla liga nalosovaná,“ culí se Matějovský poté, co byl jednou z hlavních postav obratu proti bývalým hráčům Slavie na konečných 7:6.

„Kdykoliv je možnost jít si zahrát za gardu Sparty, s radostí nabídku přijmu. Potkám vždy skvělé kluky, se kterými jsme hodně zažili. Tohle je zkrátka něco jiného než liga,“ podotýká střední záložník, jenž ve Spartě strávil šest let a v sezoně 2013/2014 s ní vybojoval mistrovský titul.

Na rozdíl od některých svých spoluhráčů a protivníků se jako stále aktivní ligový fotbalista musel přes Vánoce udržovat v kondici. Hlavní část zimní přípravy však teprve nastává a motivace je velká. Boleslav drží po podzimní části slušné šesté místo, což by znamenalo účast ve skupině o titul.

Ligová tabulka je však neuvěřitelně vyrovnaná. Na Jablonec, který je třetí od konce, mají Středočeši náskok pouhých šesti bodů. „Koukáme se nahoru i dolů, ale samozřejmě nejsme hloupí a víme, jak tabulka vypadá. Musíme být obezřetní a nachystat se co nejlépe na začátek jara,“ apeluje Matějovský.

„Za sebe musím říct, že jednoznačně ano,“ odpovídá na otázku, zda je hlavním cílem udržet pozice v top 6. Mladou Boleslav čeká na úvod koncem ledna domácí duel se Zbrojovkou Brno a pak vždy speciální zápas na Letné. Proti svému bývalému zaměstnavateli nastoupil Matějovský v kariéře do 17 ligových klání s bilancí sedmi výher a deseti porážek.

Kolik zápasů se Spartou v kariéře ještě odehraje, nedokáže říct. „Ale už i můj konec se pomalu blíží. Je to stále těžší, i když tempo ještě nějak držím, a uvidíme, co se stane v budoucnu,“ přiznává. Do Dalšího silvestrovského derby by tak mohl zasáhnout jako stále aktivní hráč. „Dobírají si mě kvůli tomu hlavně soupeři,“ usmívá se.

Reklama