Hlavní obsah

Valentova telepatie. Vždycky, když jsem jel do Plzně, měl jsem pocit, že tady někdy budu působit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká změna. V polovině listopadu sem přijel se Slováckem a pomohl mu k senzační výhře 4:1. O necelé dva měsíce později jsou Štruncovy sady jeho novým působištěm. „Upřímně. Vždycky, když jsem jel do Plzně nebo tady hrál, měl jsem pocit, že tady někdy budu působit. Pocit byl správný a teď je to skvělé,“ pochvaluje si záložník Matěj Valenta (23). Již není kmenovým fotbalistou Slavie, po velkém obchodu (brankář Staněk za doplatek a Valentu s Červem) má za sebou první trénink s Viktorií.

Telepatie? Vždycky, když jsem v minulosti přijel do Plzně, měl jsem pocit, že tady někdy budu působit, přiznává Matěj ValentaVideo: Sport.cz

 
Článek

Všechno se seběhlo dost rychle. Jak se vám líbí v Plzni?

Cítím se výborně. Plzeň je klub s velkou historií, vyhrála v poslední době hodně trofejí. Znovu má skvěle našlápnutou sezonu a jsem opravdu rád, že jsem tady.

Neobáváte se však velké konkurence?

Vím, na dva posty uprostřed pole je tady pět kluků. Konkurence ale patří k velkému klubu a tím Plzeň je. Moc jsem na to nekoukal, věřím, že se prosadím a budeme úspěšní. Doufám, že navážu na podzim, který se mi povedl ve Slovácku.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Nová posila plzeňské Viktorie, záložník Matěj Valenta.

Jako odchovanec Slavie jste předtím hostoval také v Ústí nad Labem, Českých Budějovicích a Liberci. Je pro vás důležité, že jste konečně někde zakotvil natrvalo?

Není příjemné chodit po hostováních. Už v létě jsem něco věděl, že o mě Plzeň projevila zájem. Byl jsem trošku smutný, že to nedopadlo. Teď to klaplo, hlavně vím, že někam patřím. Také pro životní stránku je dobře, když máte zázemí a někde delší dobu bydlíte. Moc se těším.

Přesun ze Slavie rovnou do Plzně je přece jen pikantní…

Posouvám se do velkého klubu, beru to jenom pozitivně. Ve Slavii je také velká konkurence. Když projevila zájem Plzeň, neváhal jsem.

Věříte, že se z Plzně můžete posunout i do reprezentace nebo zahraničního angažmá?

Na sebe moc nekoukám. Dávám si spíš krátkodobé cíle, hlavně týmové. Přestup je krok dopředu. Cíle jsou jednoduché - chceme dojít co nejdál v poháru, vyhrávat v lize a snažit se postoupit co nejdál i v Konferenční lize.

Odchod Staňka do Slavie? Nevidím to jako oslabení, je to dobrý obchod, říká trenér Plzně Miroslav KoubekVideo: Sport.cz

Už jste v novém angažmá zaznamenal rozdíl proti Slovácku?

Určitě. Je něco úžasného, jaké zázemí Plzeň vybudovala. Třeba když jsem přišel do prostorů pro regeneraci, klobouk dolů. Je znát, že peníze jsou tady investované do fotbalu, to je obrovský posun. Nechci shazovat Slovácko, ale je vidět, že jsem ve velkém klubu.