Hlavní obsah

Vaníček přestoupil z Bohemians do Boleslavi, opačným směrem míří Mužík

Pátou letní posilou fotbalistů Mladé Boleslavi se stal mládežnický reprezentant Antonín Vaníček, který do středočeského klubu přestoupil z Bohemians Praha 1905 a hned se zapojil do přípravy na novou sezonu. Opačným směrem jde na hostování další záložník Ladislav Mužík.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Vaníček v dresu Bohemians. Archivní foto

Článek

"Má kvalitu i zkušenosti z tuzemské nevyšší soutěže i mládežnických reprezentací. Znám jej ze svého působení u dorostenecké reprezentace s jeho plusy i minusy a především předpoklady využitelnosti na různých postech v ofenzivní činnosti," uvedl o Vaníčkovi trenér Mladé Boleslavi Pavel Hoftych v tiskové zprávě.

Čtyřiadvacetiletý Vaníček strávil v Bohemians celou kariéru s výjimkou krátkého hostování v Jablonci. V nejvyšší soutěži má na kontě 123 zápasů, v nichž vstřelil šest gólů. Za reprezentační jednadvacítku odehrál 19 utkání. Se Středočechy podepsal víceletou smlouvu.

Stejně starý Mužík je pardubickým odchovancem, po dvouletém hostování v druholigové Chrudimi přestoupil loni v létě do Boleslavi. V jejím dresu si v uplynulé sezoně připsal dvanáct startů v nejvyšší soutěži. Součástí jeho hostování v Bohemians je opce na případný přestup.

Mladá Boleslav už v létě přivedla brankáře Martina Polačka, obránce Radka Látala, Denise Donáta a záložníka Denise Darmovzala. Z hostování se vrátili záložník Jakub Fulnek a Ladislav Krobot.

Reklama

Související témata: