Hlavní obsah

Varování pro Spartu. Titul? Doporučil bych, nebýt moc v euforii, tvrdí bývalý kouč Letenských

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalisté Sparty sice v úvodu jarní části Fortuna ligy remizovali na Hané se Sigmou, od té doby ale jen vítězí. Tým trenéra Briana Priskeho je sice třetí za Slavií a Plzní, podle expertů se však začíná hlásit zpět do boje o mistrovský titul. „Když se podívám na tabulku, Sparta musí myslet na titul. Všem sparťanům bych ale doporučil, nebýt moc v euforii," míní Jiří Saňák, bývalý trenér Letenských v pořadu Přímák na Sport.cz. Současný kouč Sigmy Olomouc varuje před sobotní bitvou s Libercem také mistrovskou Viktorii Plzeň.

Je Sparta aspirantem na titul? A co čeká Plzeň proti Liberci? Diskuse z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparta po čtyřech letošních kolech zaostává za vedoucí Slavií o pět bodů, manko na druhou Plzeň je tříbodové. To může na Letné probouzet optimismus, že fandové v rudých dresech mohou oživit myšlenky na vysněný a dlouho očekávaný titul. Saňák souhlasí, že je Sparta ve hře, nicméně důvod k přehnanému optimismu nevidí. Teď se čeká, jak Letenští v sobotu zvládnou utkání na půdě zachraňujícího se Zlína.

„Vzorek odehraných utkání je zatím malý. Navíc v utkání s námi a pak i s Boleslaví měli sparťané spíš štěstí. Boleslav byla možná i víc než polovinu utkání lepším týmem," upozorňuje bývalý kouč pražského týmu, že výsledkově sice Priskeho tým střetnutí zvládá, ale herně to není úplná hitparáda.

Přímák s fotbalovým trenérem Jiřím SaňákemVideo: Sport.cz

S tím souhlasí i vedoucí fotbalové sekce Sport.cz Jan Malý. „Sparta měla v prvních dvou duelech dost problémů. Takže jí vlastně vyšla jen utkání s Bohemkou a Jabloncem. A ten při vší úctě nebyl pro Spartu měřítkem. Sparta musí dobré výkony a výsledky opakovat. Navíc ji v závěru základní části čeká trojboj Slavia, Slovácko, Plzeň. To bude hodně těžké," prorokuje novinář s tím, že ve hře o titul Letenští jsou, ale na místě je opatrnost.

Na pozoru by se podle Saňáka měla mít před sobotním duelem s Libercem, také Plzeň. „Liberec má dravé mužstvo, je nejmladší z celé ligy, hraje v zajímavém rozestavení 3 - 4 - 3, ale jinak než Sparta. Na podhrotu mají hodně herní hráče jako jsou Frýdek a Tupta, Plzeň nečeká nic jednoduchého," myslí si Saňák a opět nachází podporu u žurnalisty Malého. „Plzeň by určitě měla být obezřetná, její forma je kolísavá, nebo spíš horší," dodává.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s Jiřím Saňákem se můžete podívat ve videu.

Reklama

Související témata: