Hlavní obsah

Velká radost z návratu, z výkonu Slavie malá. Byli jsme bohorovní, vadilo Masopustovi

V základní sestavě Slavie se Lukáš Masopust objevil po téměř pěti měsících a proti svému bývalému klubu v Jablonci přispěl k vydřené výhře 3:2. Comeback po delším půstu vinou zranění z březnového reprezentačního zápasu s Walesem mu do těla vyplavil endorfiny, ale výkon sešívaných taky adrenalin.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Masopust ze Slavie na archivním snímku během utkání se Zlínem.

Článek

Vicemistři hráli od šesté minuty proti deseti Jabloneckým, přesto se až do konce o tři body třásli.

„Celý zápas hodně ovlivnila červená karta. Mělo nám to hrát do karet, ale paradoxně nám to možná trochu ublížilo. Nepodali jsme výkon, jaký jsme si všichni představovali. Jablonec hrál fakt moc dobře. Na to, že hráli v deseti, byli nebezpeční, měli i hodně šancí. Nám se ten zápas moc nepovedl. Naštěstí jsme ho výsledkově zvládli, což je pro nás nejdůležitější," připustil 29letý krajní hráč.

Co mu chybělo? „Byli jsme nekoncentrovaní, bohorovní, nebyli jsme na zápas nažhavení. Hráli jsme, jako kdyby se nám nemohlo nic stát. Všude jsme byli o krok dýl, nedali jsme soupeři vůbec najevo, že chceme dominovat. Oni vyhráli hodně osobních soubojů, dobrali příliš druhých balonů, jednoduše nás obcházeli," vyjmenoval Masopust nedostatky na hře svého týmu.

O2 TV Sport zakoupila vysílací práva na play off (4. předkolo) Evropské konferenční ligy mezi RKS Raków Čenstochová - SK Slavia Praha. První přenos je ve čtvrtek 18.08, studio startuje na O2 TV Sport v 17:30 (zápas pak 18:00). Odveta je pak v plánu 25.08, studio startuje na O2 TV Sport v 18:30 hodin (zápas pak 19:00). Studia k obou zápasům povede moderátor David Sobišek, přímými přenosy provede komentátorské duo ve složení Tomáš Radotínský a Václav Pilný.

„O přestávce byl v kabině trochu hukot... Občas to tak bývá, jsou dobrý zápasy, kdy jde všechno a pak blbý, kdy jsme všude druzí. Doufám, že tento nám pomůže, že si zase někteří sednou na prdel, a budeme do toho dávat víc, budeme víc koncentrovaní a víc přemýšlet nad tím, co se může stát dozadu. V Jablonci mi přišlo, že bychom nejraději všichni útočili, ale nikomu se nechtělo udělat krok navíc dozadu a potom to tak vypadalo," kritizoval Masopust, jehož tým už ve čtvrtek čeká veledůležité 4. předkolo Konferenční ligy v Čenstochové.

Pro Masopusta tak byl duel na severu Čech před evropským pohárem malou prověrkou. Odehrál 77 minut. „Myslím, že na mě je to po tak dlouhé době dobré. Pak už jsem nohy hodně cítil, navíc byl trochu složitější terén. Hřiště bylo docela dost měkký. Bavili jsme se s klukama, že od doby, co se rozbilo s Příbramí, se ho nedaří srovnat, což je škoda, protože tady byl terén vždy perfektní... Musím ale říct, že po tak dlouhé době není sranda se vracet. Chybí mi hodně herní praxe, ale radost z návratu mám velkou, jsem rád, že jsem zase zpátky a že můžu být na hřišti," uzavřel.

Reklama