Hlavní obsah

VIDEO: Strakova "zrada" hitem internetu. Podpis Slavii vyšetřuje i major Zeman

PRAHA

Ať už se František Straka objeví na trenérské lavičce, v politice či jako odborník v televizním studiu, nikdy to není nuda. Jedni se většinou baví, druzí si pohoršeně klepou na čelo. Nedávný přestup sparťanského srdcaře do konkurenční Slavie je však pro mnohé přeci jen příliš silná káva. Zarytí slávisté i sparťané se stále vzpamatovávají z nečekané „zrady“, kterou se však část národa docela baví.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

František Straka, nový trenér fotbalistů Slavie.

Článek

Kromě řady odlehčených článků a příspěvků v různých fanouškovských fórech o tom svědčí i videotvorba na některých sociálních sítích. Jedním z hitů na síti youtube je momentálně například video „Major Zeman vyšetřuje, jestli Straka podepsal Slavii“.

V něm je do legendární scény z populárního normalizačního seriálu prostřih z jednoho z posledních výstupů Františka Straky ve fotbalovém studiu České televize, kde při taktickém rozboru zápasu naplno projevil svůj temperament a emoce.

Další z amatérské videoprodukce na stejné síti zase například využívá na toto téma jiného klasika českého herectví Josefa Kemra. Jím ztvárněná postava pronáší: „Pro pár špinavých zlaťáků...“ Replika se neustále opakuje jako podkres k sérii fotek, na níž je mapována kariéra Františka Straky ve Spartě.

Reklama

Související témata:
Major Zeman