Hlavní obsah

Voltr se upsal Liberci, kde obnoví úspěšnou spolupráci s Trpišovským

Liberec
Aktualizováno

Potvrzeno, pod Ještědem mají nového útočníka. Fotbalista Radek Voltr přestoupil ze Slavie do Liberce. Se Slovanem absolvoval již kondiční soustředění na Kypru a nyní s ním podepsal smlouvu na 3,5 roku. Klub to oznámil na svém webu. U Nisy obnoví spolupráci s trenérem Jindřichem Trpišovským, pod jehož vedením se mu dařilo ve Viktorii Žižkov.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Nová zimní posila Liberce Radek Voltr.

Článek

Transfer ze Slavie je uzavřen. Radek Voltr podepsal v Liberci smlouvu do června 2020. Podzim strávil rodák z Chlumce nad Cidlinou hostováním v Karviné, nyní se chce konečně někde usadit natrvalo.

"Rád bych v sobě zase probudil střeleckou formu. Poslední rok jsem byl na hostováních, střelecky se mi moc nedařilo. Doufám, že v Liberci to prolomím. Hostování v Karviné bylo na půl roku. Věděl jsem, že zpět do Slavie asi nepůjdu. Už na konci podzimu mě kontaktoval Liberec, ve hře bylo i setrvání v Karviné," avizuje Voltr pro klubový web. "Slovan je tradiční klub, který má úspěchy. Znám tady dost hráčů i realizační tým. To bylo rozhodující," dodává hráč.

"Radka znám velmi dlouho, dva roky pode mnou hrál na Žižkově. Tam mu to docela padalo, ve 42 zápasech dal 21 gólů, i když šlo o druhou ligu. Za dobu, co jsem ho v týmu neměl, podle mě ještě trošku vyspěl kondičně i silově. Jeví se mi velmi dobře. Jde o poctivého a pracovitého hráče, který je navíc v ofenzívě hodně univerzální," vítá posilu trenér Jindřich Trpišovský.

Voltr chce novému chlebodárci nabídnout hlavně zarputilost a univerzálnost. "Strašně nerad prohrávám. Na hřišti jsem ochoten umřít ve prospěch týmu. Umím hrát na jakémkoli ofenzívním postu, ať už je to hrot, podhrot nebo kraje hřiště," líčí.

Liberec je po podzimu jen dva body nad sestupovou propastí. Podle posily se však o prvoligovou existenci obávat nemusí.

"Pochopitelně se chceme co nejdříve dostat tabulkou nahoru. Chtěl bych uspět v poháru, abychom kopali příští rok v Evropě," plánuje Voltr.

Reklama

Související témata: