Hlavní obsah

Votroci poprvé od vzniku novodobých Pardubic nezvládli východočeské derby. Byli jsme v křeči, mrzelo Koubka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšná série ukončena. Proti FK Pardubice se od roku 2008, tedy od vzniku klubu v současné podobě, Hradec Králové pyšnil úctyhodnou bilancí v soutěžních utkáních – dvanáct zápasů, sedm výher a pět remíz. Dlouhá neporazitelnost v klání dvou rivalů ale vzala za své, favorizovaný Hradec podlehl Pardubicím 1:3 a neprodloužil tak svou dlouholetou fotbalovou nadvládu nad východem Čech. „Blahopřeji soupeři, vyhrál zaslouženě,“ konstatoval ve sportovním duchu kouč Votroků Miroslav Koubek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek na archivním snímku

Článek

Šance jeho svěřenců na bodový zisk pohřbily dvě překrásné trefy Pardubic, skóre otevřel výstavně zahraným volným kopem Dominik Janošek a na vyrovnávací trefu Filipa Kubaly odpověděl neméně fantastickým volejem matador Pavel Černý. „Dva nádherné góly, nejdříve jedno víko, potom druhé. Je ale třeba uznat, že Pardubice tomu šly naproti, dnes nebyl náš den," uznal zkušený trenér Hradce.

Klíčový moment střetnutí? Dle Koubka jednoznačně zmiňovaná branka kapitána Černého. „Tam se celý zápas zlomil. Po srovnání jsem věřil, že můžeme vyhrát, pak jsme se ale dostali do křeče a inkasovali potřetí," popisoval 71letý kouč.

Se svým nadřízeným souhlasil i Jakub Kučera, záložník Votroků. „Po vyrovnání jsme soupeře trochu zmáčkli, inkasovaná branka na nás ale položila deku. Moc nás to mrzí, dobře vím, co podobná derby pro fanoušky znamenají, ještě v Líšni jsem jich odehrál několik," smutnil 25letý středopolař.

Foto: Kateřina Šulová, ČTK

Zleva Dominik Kostka z Pardubic a Daniel Vašulín z Hradce Králové.

Hradec má za sebou ale i tak velmi úspěšný podzim, jeho lodivod tedy nevidí žádný důvod k panice. „V tabulce jsme na tom ještě daleko lépe, než jsme čekali. Musíme se z toho oklepat, podobná porážka někdy potká každý tým," uzavřel Koubek.

Reklama