Hlavní obsah

Votrokům vyhnanství svědčí. Spíš než veverky v něm připomínají syslíky

Mladá Boleslav

Votrokům vyhnanství evidentně svědčí. Vždyť v mladoboleslavském azylu z šesti zápasů tři vyhráli a ve třech remizovali, dokonce porazili jako jediní zatím suverénní Plzeň, takže žádný div, že se derou tabulkou vzhůru. Po výhře nad Teplicemi 3:0 už jsou s devatenácti body na kontě šestí, což od východočeského nováčka před startem ligy málokdo očekával.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují z třetího gól proti Teplicím.

Článek
Fotogalerie

„Teď ovšem musíme na práci a nasazenou laťku navázat. Nesmí dojít k uspokojení, ale naopak by mělo dojít k uklidnění v našich řadách, protože ani my se tak vysoko nedívali," potvrzoval nejstarší a nejzkušenější z hradeckých fotbalistů Jakub Rada, který se pod vítězství nad Severočechy podepsal jedním gólem.

Nejen umístění, ale hlavně dosavadní bodový profit Východočechů překvapuje. Zvláště při reminiscenci na bonmot trenéra Miroslav Koubka vyřčený po prvních třech ligových kolech, ve kterých získal jeho tým tři body.

„Zatím sbíráme body jako veverka oříšky před zimou," pronesl začátkem srpna s vírou, že jich jeho mužstvo nasbírá už na podzim dost. A ono jich po dvanácti kolech už má devatenáct, takže spíš než veverky připomíná syslíky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Hradce Králové Miroslav Koubek.

„Vážíme si každého bodu, který získáme, ale držíme se pořád při zemi a jsme pokorní. Víme, že co se hry týče, je v lize řada mužstev lepších, než jsme my, ale zároveň také víme, z čeho se tolik bodů rekrutovalo," připomínal kouč votroků, co svým svěřencům stále vštěpuje.

„Není to od nás žádné tiki taka, ani utkání Teplicemi moc pohledné nebylo," souhlasil, že duel se Severočechy topícími se u dna tabulky moc fotbalové krásy nepobral.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jan Knapík z Teplic a Daniel Vašulín z Hradce Králové.

„To je pravda, ale vzhledem k postavení v tabulce a soupeři bylo důležité, abychom urvali body, což se povedlo. Soupeřům, jako jsou Teplice a vůbec týmy, s nimiž jsme se měli mlátit o záchranu, jsme výrazně utekli," přidával se k trenérovi i Jakub Rada.

„Však jsem měl před zápasem z Teplic obavy a dopředu jsem věděl, že půjde o nesmlouvavou bitvu dvou houževnatých mužstev. Soupeř se pod vedením Jirky Jarošíka ostatně už v předchozích utkáních prezentoval jako zaťatý a odhodlaný celek. Naštěstí se nám povedl začátek, takže rychlý gól nejspíš naboural soupeřovy plány," kvitoval trenér Koubek zatím nejvyšší výhru svého týmu po návratu na ligovou scénu a dosavadní zisk devatenácti bodů samo sebou ještě víc.

„Těžíme ze solidní práce zadních řad a dobrých výkonů stoperů, stejně jako z organizovanosti, bojovnosti, účelnosti a trénovanosti," měl po ruce argument, proč s v tabulce figuruje s Východočechy tak vysoko.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Brankář Teplic Tomáš Grigar během utkání s Hradcem Králové.

„S takovým počtem bodů na kontě se může dostavit uklidnění, protože nehrajeme v žádném psychickém presu. Kluci se mohou porovnávat s týmy, které jsou v tabulce kolem nás, a přitom se zviditelňovat a budovat si kariéru, aby se případně prodali dál," připomínal Rada mladším spoluhráčům, že mají o další motivaci postaráno.

Reklama

Související témata: