Hlavní obsah

Vrátí se Gebre Selassie ještě na jaře? Šance je, věří Kozel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový Liberec má za sebou černý týden, alespoň jednu světlejší zprávu jeho fanoušci v jeho samotném závěru slyšet mohli. Slovan sice doma vypadl ve čtvrtfinále poháru se Spartou a poprvé v éře samostatné české ligy na svém stadionu prohrál 1:3 s Bohemians, ještě na jaře by se však na hřiště mohl vrátit obránce Theo Gebre Selassie.

Foto: Vít Černý, ČTK

Theodor Gebre Selassie (vlevo) v rozepři s Ladislavem Krejčím.

Článek

Liberecký kapitán skončil pohárový duel s Letenskými ve středu už po půlhodině hry se zlomenou lýtkovou kostí v blízkosti kotníku, kouč Severočechů Luboš Kozel však věří, že by se bývalý reprezentant mohl ještě v průběhu jara dát dohromady.

„Zlomenina u něj snad není jedna z těch nejhorších a léčení by nemuselo trvat úplně dlouho. Věřím, že může být šance, že by se mohl během jara vrátit na hřiště," prozradil Kozel. Jasněji by mělo být zhruba za dva týdny, až zkušený hráč podstoupí další kontroly a uvidí se, jak se zlomenina hojí.

Gebre Selassiemu vyprší smlouva u Nisy letos v červnu, a jelikož na Vánoce oslaví již 37. narozeniny, není jisté, zda bude ještě v další sezoně jako profesionální fotbalista pokračovat. Pokud by se rozhodl skončit, duel se Spartou by tak byl posledním v jeho bohaté kariéře. „Samozřejmě s ním ještě budu mluvit a budu na něj apelovat v tom smyslu, že by svou kariéru takhle končit neměl," konstatoval Kozel.

Slovan na jaře prožívá kalamitu v obranných řadách. Celé jaro zatím chybí krajní univerzál Jan Mikula, v utkání se Slováckem se zranil Michal Fukala. „Doufám, že alespoň po reprezentační pauze by mohli být oba k dispozici," řekl Kozel. A po duelu s Klokany měl strach i o zdraví stopera Filipa Prebsla. „Modlím se, aby Filipovi nic nebylo, protože by to už bylo opravdu hodně vážné," přiznal kouč. Prebsl hostující u Nisy ze Slavie by nakonec měl být v pořádku.

„Nejvíc nám však chybí Theo, protože organizace hry jde z velké části za ním, když je na hřišti," zdůrazňuje Kozel. Naposledy modrobílí vyhráli na začátku února v Českých Budějovicích, poté Theo tři utkání pro nemoc vynechal a Slovan vybojoval jen bod za remízu s Olomoucí.

„Thea je určitě obrovská škoda. Předává nám své zkušenosti a pořád pod ním rosteme, Miky totéž. Jde o zkušené hráče, a my jsme teď v obraně samí mladí. Ale i tak si myslím, že jsme předtím neodehráli špatné utkání," pověděl stoper Dominik Plechatý.

Naposledy s Bohemians však modrobílí doplatili právě především na defenzivní hru. „Hráli jsme hrozně neorganizovaně. Byli jsme hrozně bohorovní v momentě, kdy jsme měli balon. Po ztrátě míče jsme nezachytávali hráče soupeře," uzavřel Kozel, jehož tým má před sebou v lize dva těžké duely. V neděli hraje v Mladé Boleslavi, týden poté doma přivítá o titul bojující Slavii.

Reklama