Hlavní obsah

Vrba bod s Jabloncem bere. Žijeme, ale musíme teď zabrat venku, uvědomuje si zlínský kouč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na vedoucí gól jabloneckého Šulce dokázali střídajícím Koviničem odpovědět. Fotbalisté Zlína vstoupili do nadstavbové skupiny o záchranu na svém stadionu remízou 1:1 a na posledním místě ligové tabulky snížili ztrátu na předposlední Pardubice na jediný bod. „Nerozhodný výsledek odpovídá dění na hřišti," míní kouč Ševců Pavel Vrba. „V prvním poločase byli Jablonečtí lepší. Trefili tyč a břevno. My jsme v něm tahali za kratší konec," uznal.

Foto: Patrik Uhlíř, ČTK

Vlevo trenér Zlína Pavel Vrba dostává žlutou kartu.

Článek

O přestávce se přehnal nad zlínskou Letnou prudký liják. Pořádně promočený trávník, z něhož stříkala voda, notně ztěžoval kontrolu míče. „Soupeř má zřejmě víc fotbalovějších hráčů, a tak to pro něj asi byla větší nevýhoda. My jsme začali být důraznější v osobních soubojích. Přestože jsme inkasovali jako první, povedlo se nám záhy vyrovnat," komentoval průběh duelu Vrba.

"Naši hru oživili střídající borci Kovinič, Dramé a Tkáč, kteří byli odpočatí a pořádně nabuzení. Vytvořili jsme si ještě další dvě či tři nebezpečné situace, z nichž jsme mohli vstřelit i vítěznou branku. Vzhledem k průběhu střetnutí musíme ale plichtu brát," dodal realisticky zkušený kouč.

Poděkoval za podporu zlínským fanouškům. „Podle atmosféry na stadionu jsem měl pocit, že tentokrát přišli takřka výhradně lidé, kteří si přejí, abychom se zachránili. Výrazně nás podporovali, a i jejich zásluhou jsme vyválčili aspoň remízu," vzkázal.

Vrba dobře ví, že každý uhraný bod v závěru sezony bude při konečném účtování mimořádně důležitý. Nyní Zlíňany čekají dva klíčové venkovní duely v Teplicích a v Pardubicích. „Pořád žijeme, ale aspoň jeden z nich potřebujeme vyhrát. Kdybychom si nechali soupeře, s nimiž bojujeme o barážové příčky, utéct třeba na čtyři body, bylo by to už zlé," uvědomuje si trenér.

S povděkem kvituje, že v závěru tohoto ligového ročníku možná fotbalistům Zlína ještě vypomůže ofenzivní záložník Čanturišvili, který se zotavuje po zranění kolena. „Jeho stav se zlepšuje. Před týdnem ještě nemohl koleno ani ohnout, ale teď už jezdí na kole. Má veškerý servis k tomu, aby byl co nejdřív fit. Je docela reálné, že se ještě na trávníku objeví," uvítal by Vrba.

Reklama

Související témata: