Hlavní obsah

Vrba o titulu: Dohnat deset bodů je těžké. Neříkám, že je konec, ale naše situace už je složitá

Sešívaní jim během sezony nabídli šanci. Nakonec ale vše směřuje k vyústění podle tradice posledních let. Zatímco Slavia se bude rvát s Plzní o titul, fotbalisté Sparty z bitvy o mistra odpadávají. Po porážce 0:2 v Edenu ztrácejí na vedoucí tandem hrozivých deset bodů, ani středeční dohrávka v Jablonci už je tak nemůže uchlácholit. „Derby rozhoduje první gól, který vždycky zápas ovlivní. Dala ho Slavia, což jsme nechtěli dopustit,“ kaboní se trenér Pavel Vrba.

V derby rozhodla první branka. Desetibodová ztráta už pro nás není dobrá, říká Pavel Vrba Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Dvakrát Sparta rivala v sezoně porazila. Na podzim v lize, na jaře v poháru. Do třetice už mu podlehla. Prioritou se tak pro ni pomalu stává MOL Cup, kde si zahraje finále.

Ztrácíte deset bodů na Slavii s Plzní. Přišli jste o šance na titul?

Mezera je už velká, i když máme ještě zápas k dobru. Navíc Slavia i Plzeň jsou tak zkušená mužstva, že si nemyslím, že se nechají chytit. Samozřejmě, může se stát cokoli. Neříkám, že je konec. Ale naše situace už je složitá. Dohnat deset bodů je těžké.

Pokud jde o titul, derby pro vás je zřejmě poslední kapkou...

Bylo to rozdané tak, že i remíza by pro nás byla málo. Slavia využila domácí prostředí, dala první gól, má hodně kvalitní mužstvo. Chtěli jsme si to s nimi rozdat a prohráli jsme. Taková je realita. Myslím si ale, že důležité body jsme prohospodařili hlavně v jiných zápasech.

Titul byl jedním z cílů. Jak teď vidíte vaši pozici?

Vy o ní dokážete spekulovat, nechám to na vás. A můj názor? Ten vám neřeknu.

Po pravdě, zásadní teď pro vás nejspíš bude finále poháru, že?

Stává se hodně velkou prioritou.

Komu víc přičítáte první gól? Krejčímu staršímu, že nevystoupil proti centrujícímu Bahovi? Nebo Hanckovi, který neuhlídal skórujícího Lingra?

Vadí mi, že všechno začalo už ve středu pole. Prohráli jsme souboj a nebyli dostatečně důrazní, kdežto Slavia z toho vycházela a potrestala nás. Uznávám, že už předtím jsme měli štěstí, ještě nás podržel Holec, Slavia trefila tyč. Jenže varování asi nebylo dost velké. Pak jsme udělali chybu a dostali gól.

Hned ve středu vás čeká dohrávka v Jablonci, přitom se vám zranili stopeři Hancko s Panákem. Jak to s nimi vypadá?

Obávám se, že Panák může vypadnout na delší dobu. U Hancka uvidíme. Snad je jen nakopnutý a bude brzy fit.

Reklama

Související témata: