Hlavní obsah

Vrba složil Horvymu poklonu. Udělal na mě dojem, pochválil zkušený kouč bývalého kapitána

Plzeň

Fotbalisté Plzně v letní přípravě zatím jen vítězí. Ve čtvrtém utkání na svém hřišti v Luční zdolali druholigový Sokolov těsně 3:2. "Pořád je to především příprava. Stále střídáme dvě kompletní jedenáctky, hráči tedy dostávají stejný prostor na hřišti. Dál trénujeme dvoufázově, chceme vidět, jak zvládají pracovat v zátěži," avizuje trenér Pavel Vrba. Koučem Baníku je bývalý kapitán a donedávna asistent trenéra Viktorie Pavel Horváth.

Foto: fcviktoria.cz

Pavel Horváth se jako trenér Sokolova postavil svojí Plzni.

Článek

Tak trochu derby. Spolu psali úvodní zlatou éru Viktorie, jeden jako kouč, druhý jako kapitán. A prakticky hned po Vrbově návratu do Plzně se proti sobě postavili jako trenéři.

„Sokolov je zajímavé mužstvo a Pavel jim určitě vštěpuje zajímavé myšlenky. Celkem na mě udělali dojem, jejich projev se mi líbil," skládá Pavel Vrba poklonu Horváthovi na klubovém webu.

První poločas skončil bez branek. Po přestávce favorit třikrát skóroval, pak ovšem také dvakrát inkasoval.

Vrba inkasované góly nebude hráčům vyčítat

"Ve druhé půli jsme vylepšili finální přihrávku. A že jsme v závěru dvakrát inkasovali? Hráčům nic vyčítat nebudu. Jsou v zátěži a viděl jsem u nich obrovskou snahu. Jsme prostě ve fázi, kdy trochu schází přesnost. Zatím nic neladíme, ale poctivě trénujeme," poukazuje Vrba.

O sestavě se rozhodne až v Rakousku. Některé hráče zatím trápí zdravotní problémy. „Věřím, že na soustředění v Rakousku budou všichni fit. Třeba Vašek Pilař má lehčí problém a brzy bude opět plně k dispozici," avizuje kouč Viktorie.

První poločas odchytal nový gólman Aleš Hruška. „Na první zápas za Viktorku jsem se hrozně těšil. Jak už jsem říkal, nabídka na přestup do Plzně mě nadchla. Proti Sokolovu jsem nedostal gól, takže z premiéry mám celkem dobrý pocit, ale vlastně je pravda, že jsem ani nic pořádného řešit nemusel," usmívá se posila z Příbrami.

Reklama

Související témata: