Hlavní obsah

Vrba by naklonoval Didibu, od bosenské posily čeká víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doma se chtěli proti Českým Budějovicím rehabilitovat za předchozí dva naprosto nepovedené zápasy s Plzní a v Ostravě, v nichž inkasovali dvanáct gólů. Zlínští fotbalisté ale před svými fandy v duelu celků z chvostu ligové tabulky jen remizovali s Dynamem 1:1 a zůstávají nadále poslední.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Pavel Vrba litoval, že Zlín nedokázal utkání otočit

Článek

A to mohlo být pro Ševce ještě hůř. V závěru první půle totiž po chybě brankáře Rakovana inkasovali gól a velký nápor ve druhé půli zúročili ve vyrovnání až pět minut před koncem. „Utkání se pro nás nevyvíjelo dobře. Když jsme ale srovnali, věřil jsem, že bychom mohli skóre ještě otočit. Nepovedlo se. Mrzí mě, že jsme zápas nezlomili v náš prospěch,“ říkal zlínský kouč Pavel Vrba.

Pochválil svoje mužstvo za solidní výkon ve druhém poločase. „Ten jsme odehráli velmi slušně. Naši hru oživili střídající hráči. Zejména Vukadinovič měl na kraji hřiště dost prostoru, a mohl tak využívat svých dovedností a schopností,“ uvedl Vrba na adresu srbského rychlíka.

Do přestávky naopak Moravané tolik odvahy směrem dopředu neměli. „Na našem mužstvu byl znát respekt. Musíme vzít ovšem v úvahu i kvalitu Budějovic. Každopádně jsme ale byli po pauze mnohem víc na míči. Dařilo se nám Budějovické důsledně presovat a vytvářeli jsme si tlak,“ tvrdil.

Vrba mnohé zaskočil tím, že trochu nečekaně postavil Kamerunce Didibu do zálohy, přestože v dosavadním průběhu tohoto ročníku nejvyšší soutěže patřil k nejlepším fotbalistům zlínského mužstva na stoperském postu. „Tentokrát jsme to vyhodnotili tak, že pro nás bude prospěšnější ve středu pole. Na jeho místě v obraně nastoupil Kolář. Bohužel neumíme Didibu naklonovat, aby mohl zastat oba dva posty,“ zavtipkoval bývalý reprezentační trenér.

Obránce Pidra, který tým doplnil teprve nedávno, střídal už v poločase. „Prozatím se stále ještě sžívá s novým prostředím. Do budoucna od něj čekáme víc,“ vysvětlil Vrba.

Trápícím se Ševcům nenahrály sobotní výsledky dalších celků z konce ligové tabulky. Dosud předposlední Karviná přehrála Liberec a Jablonec překvapivě zdolal Slovácko. „Nestarám se, jak hrají ostatní. Dívám se na náš tým. Nemůžeme se spoléhat na jiné,“ měl Vrba jasno. „Jaký význam pro nás bude mít bod za plichtu s Budějovicemi se ukáže až na konci sezony,“ dodal.

Reklama