Hlavní obsah

Jablonecké zmrtvýchvstání. Tíha byla obrovská a obrovská je i úleva, přiznal Látal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl pod obrovským tlakem, ale po desátém kole se již kouči Radoslavu Látalovi dýchá lépe. Jablonec porazil Slovácko 2:0 a jako poslední ligista slaví premiérovou výhru v aktuálním ligovém ročníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Radoslav Látal

Článek

Když rozhodčí duel ukončil, majitel klubu Miroslav Pelta na hlavní tribuně ještě chvíli s napětím hleděl na hřiště, pak se již začal usmívat a přijímat gratulace k první výhře v sezoně. Úleva byla na Střelnici po prvním zisku tří bodů všudypřítomná. Oddechl si i kouč Radoslav Látal.

„Ne jenom já, ale i hráči cítí obrovskou úlevu. V kabině to bylo znát, tíha na nás ležela. Sice jsme předtím neodehráli špatné zápasy, ale tíha plynoucí z absence vítězství tam pořád byla. Plusem také je, že se nám podařilo proměnit šance a dali jsme dvě krásné branky. Jsme za to strašně rádi. Tíha byla obrovská a obrovská je i úleva,“ řekl spokojený Radoslav Látal, jenž se premiérového triumfu v lize s Jabloncem dočkal až na desátý pokus.

Z duelu se Slováckem měl obavy. „Ve středu jsme hráli těžký zápas v Domažlicích, odehráli jsme i prodloužení, takže dalších třicet minut navíc. Měli jsme malinko i problémy se zdravotním stavem mužstva. A všichni jsme měli v hlavách, že jsme spoustu zápasů nevyhráli. Takže jsme do toho sice šli s odhodláním, ale i s obavou, že nás čeká těžký, nepříjemný a agresivní soupeř z pátého místa tabulky,“ přiznal zkušený kouč, podle něhož týmu notně pomohl právě středeční postup na penalty v domácím poháru přes Domažlice. S třetiligovým týmem prohrával, na 1:1 vyrovnal až v závěru utkání.

„Tam už jsme byli mrtví… Zápas dospěl až do pokutových kopů, které jsou loterií. Podařilo se nám postoupit. To byl zápas, kdy můžeme vše zlomit a nastartovat se,“ věřil Látal.

Se Slováckem jeho tým vedl už po dvaceti minutách 2:0, když se nejprve trefil prvním gólem v sezoně Jan Chramosta a deset minut poté ho napodobil premiérovou trefou v kariéře teprve osmnáctiletý Matouš Krulich.

„Vstup do zápasu nám vyšel. Prvních dvacet třicet minut jsme dobře kombinovali po pravé straně, hlavně Štěpánek s Čanturišvilim. Podařilo se nám dát dvě branky, což nás hodně uklidnilo. Ve druhém poločase jsme mohli vstřelit i třetí gól, kdy šel Chramosta sám na brankáře. Škoda, že ho trefil jen do obličeje, mohli jsme se uklidnit ještě víc. Konec jsme už dohráli trochu zatažení, kdy už Slovácko nakopávalo. Myslím, že naše defenziva byla dobrá, zvládli jsme to i s nulou a jsme za to rádi,“ uzavřel Látal.

  Jablonec - Pardubice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  Bohemians - Karviná dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
  Zlín - Č. Budějovice dnes 17 : 00
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.