Hlavní obsah

Sudí chtěl pískat, lamentoval kapitán Slavie nad penaltou pro Plzeň

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byl rozmrzelý až běda. Od totální euforie k absolutnímu rozčarování. Emoce, které fotbalový obránce Slavie Ondřej Kúdela prožíval s kapitánskou páskou v závěru nedělní bitvy proti Plzni, připomínaly hodně divokou jízdu. Vždyť nejprve poslal červenobílé do vedení, jenže vzápětí marně u polského sudího orodoval za zrušení penalty ve prospěch Západočechů...

Ondřej Kúdela ze Slavie proměňuje nařízenou penaltu proti Plzni. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

„Sudí měl píšťalku v puse už v okamžiku souboje v našem pokutovém území. Měl v hlavě, co chce udělat. Zatímco v prvním případě vše dlouho řešil s videorozhodčím, při pokutovém kopu proti nám šlo všechno okamžitě. Potvrzení bylo bez prodlení," lamentoval Kúdela nad verdiktem sudího Frankowského, po němž Beauguel z pokutového kopu srovnal na 1:1.

Slavia, krátce opojená pocitem prvního místa, spadla zase na druhou příčku. A dívá se na Plzeň s odstupem dvou bodů. „Penalta pro nás? Kdyby Hovorka neuhnul, tak ho Beauguel kopnul do hlavy. A penalta proti nám? Zapadlo to do kontextu, jak sudí vedl celý zápas. Hodně zvláštně. Bylo na něm vidět, že je nervózní. Hodně vstupoval do hry. Před zápasem k nám mluvil, pak způsob rozhodování s jeho slovy nekorespondoval," zlobil se Kúdela, který se chystal na penaltu už v průběhu první půle.

Tehdy byl pokutový kop nařízený po souboji brankáře Staňka se slávistickým útočníkem Teclem. „Byl jsem překvapený, že rozhodčí penaltu odvolal," pokrčil rameny Kúdela.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Plzeňský brankář Jindřich Staněk v akci.

Nicméně ukázal pevné nervy, odpovědnost přijal i podruhé a uspěl. „Byl jsem určený. Jsem nejzkušenější, proto jsem situaci vzal na sebe. Nejde o snadný moment, ale současně nejde o život. A v kontextu celého zápasu to stejně bylo k ničemu," posteskl si Kúdela, že Slavia nemá boj o titul ve vlastní moci.

Reklama