Hlavní obsah

Vukadinovič vstřelil v lize poprvé dva góly. Nejpovedenější zápas po návratu do Zlína, usmívá se

Vstřelil první ligové góly za Zlín po zimním návratu do Baťova města. Srbský útočník Vukadin Vukadinovič přispěl dvěma trefami k hladkému vítězství ševců 4:1 nad Pardubicemi a zaokrouhlil počet branek v nejvyšší soutěži v dresu Fastavu na deset.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Vukadin Vukadinovič ze Zlína se raduje z gólu.

Článek
Fotogalerie

V české lize jste dal dva góly vůbec poprvé, že?

Je to tak. Zažil jsem v duelu s Pardubicemi v tomto směru premiéru. Jsem šťastný, že se mi to povedlo. A ještě šťastnější, že jsme v mega důležitém zápase získali všechny tři body a předposledním Východočechům odskočili.

Po snížení Pardubic na 1:2 to však na tak jasnou záležitost zdaleka nevypadalo...

Přesně tak. Před pauzou jsme si nechali dát zbytečný gól. Ještě že vzápětí přišel poločas. V kabině jsme si řekli, že musíme dál pokračovat v aktivní hře. První minuty po návratu na hřiště nebyly z naší strany úplně optimální, avšak pak jsme přidali další dvě branky a bylo rozhodnuto.

Jak jste viděl vaše trefy?

Vedoucí gól jsem dal po rohu. Mám při něm za úkol pohybovat se zhruba na hranici šestnáctky. Míč ke mně přilétl a já jsem byl úplně volný. Trefil jsem ho volejem doprostřed brány. Byla to naštěstí dostatečně prudká rána. A když jsem čtvrt hodiny před koncem zvyšoval na 3:1, povedlo se mi pardubického gólmana Markoviče přelobovat. Přesně tak, jak jsem chtěl.

Nemrzí vás, že jste nedosáhl na hattrick?

Trochu ano. V hlavě mám hlavně neproměněnou tutovku z konce první půle. Tu situaci jsem měl vyřešit podstatně líp. Už proto, že bychom zbytek utkání asi odehráli v mnohem větším klidu.

Gólový účet na 4:1 uzavřel utěšenou trefou váš parťák Drame. Co jste říkal na jeho dalekonosnou dělovku?

Byla to nádhera. Zkrátka výstavní rána.

V minulosti jste nejčastěji nastupoval na postu ofenzivního záložníka, avšak poslední dobou pro vás našel trenér Jelínek místo na hrotu. Jak vám vyhovuje pozice útočníka?

Nestěžuju si. Po odchodu Poznara do Polska jsme trochu pozměnili systém hry. Zjednodušili jsme ji, snažíme se často zabíhat za soupeřovu obranu. Myslím, že jsme směrem dopředu docela nebezpeční. Pardubicím jsme mohli nastřílet i víc branek.

Bylo to vaše nejpovedenější střetnutí po návratu do Zlína?

Asi ano. Ale hodně se mi podařil i zápas s Libercem, v němž jsem jako střídající žolík přispěl nahrávkami ke dvěma gólům.

V tabulce jste si vítězstvím nad Pardubicemi dost polepšili, že?

Vzdálili jsme se barážovým příčkám. Já se ale pořád dívám raději dopředu. Jsem přesvědčený, že je v našich silách dostat se před nadstavbou do prostřední skupiny.

Jak zpětně hodnotíte rozhodnutí restartovat kariéru právě v dresu ševců?

Po třech měsících zlínského angažmá jsem hrozně šťastný, že to zatím vychází. Já jsem tady neskutečně spokojený, a rád budu za Zlín hrát co nejdéle. Žádný útěk pryč rozhodně nechystám. (úsměv)

Reklama

Související témata: