Hlavní obsah

Vulgárně vynadal rozhodčím, Grygera dostal za trest pokutu

Aktualizováno

Známý internacionál vulgárně vynadal rozhodčím, což bez odezvy nezůstalo. Disciplinární komise potrestala generálního manažera fotbalového Zlína Zdeňka Grygeru za neoprávněný vstup do prostor vymezeným delegovaným osobám a pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování vůči delegovaným osobám během utkání v Teplicích pokutou 50 tisíc korun.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zlínský manažer Zdeněk Grygera.

Článek

Ševci se na Stínadlech cítili poškozeni. Na výkon rozhodčích v čele s hlavním Lukášem Nehasilem a práci systému VAR si po utkání 2. kola nadstavbové skupiny o záchranu stěžoval i zlínský kouč Pavel Vrba, klub podal na sudí oficiální stížnost.

Rozhodčí uvedli do zápisu, že generální manažer Zdeněk Grygera jim po zápase vulgárně vynadal.

Téma trenér Pavel Vrba ve Zlíně v pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Komise rozhodčích dala Zlínu za pravdu v jednom v bodě, že měli v 75. minutě za stavu 1:1 po ruce Štěpána Chaloupka kopat penaltu. Naopak Kozákova branka neplatila správně, domácí vyhráli 2:1.

Foto: repro zápis o utkání Teplice - Zlín

Zápis o utkání fotbalové Fortuna ligy mezi Teplicemi a Zlínem popisuje počínání zlínského manažera Zdeňka Grygery.

„Ze strany pana Grygery došlo k chování, které v profesionálních soutěžích nelze tolerovat a akceptovat. Interakce funkcionářů s rozhodčími během utkání i bezprostředně po něm považujeme za naprosto nepřijatelné a musíme tyto přestupky velice tvrdě postihovat, ať už k tomu byly pohnutky jakékoliv," vysvětluje verdikt předseda disciplinárky Richard Baček.

„Disciplinární řád nám umožňuje udělit funkcionáři klubu trest za takový přestupek až do výše 50 tisíc korun a v tomto případě jsme přistoupili k udělení trestu v nejvyšší možné výši. Současně jsme potrestali peněžitým trestem 50 tisíc korun i domácí klub, že dostatečně nezabezpečil prostor vymezený rozhodčím a umožnil vstup pana Grygery ke kabině rozhodčích i do bezprostřední blízkosti vozu VAR," dodává Baček.

Další kluby platí pokuty za chování svých fanoušků. Sparta 40 tisíc, Slavia 30 a Zbrojovka Brno 10 tisíc korun.

Reklama

Související témata: