Hlavní obsah

Výbuchy na Letné! Táhněte domů, řval stadion na vlastní kotel. Situaci řešili i Priske s Krejčím

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další zápas na pražské Letné, další nepokoje. Kotel domácí Sparty začal ve 20. minutě zápasu se Slováckem házet světlice na hrací plochu, stadionem zněly výbuchy a objevil se nesouhlasný transparent směrem k vedení klubu. Skalní příznivci Sparty to ale schytali jak od zbytku tribun, tak od samotného kouče Briana Priskeho i indisponovaného kapitána. Kotel následně přišel s vysvětlením.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Na Letné se pár minut nehrálo. Sparťanští fanoušci naházeli na hrací plochu světlice a dělobuchy.

Článek
Fotogalerie

„5 let za přelezení sektoru a zahalování? Čupr a Křivda - jebat vás a vaše zákazy," objevilo se na dvou plachtách ve sparťanském kotli v reakci na uvalení trestů na některého soukmenovce. Na hřiště začaly létat světlice, výbuchy slyšeli obyvatelé hlavního města ještě několik minut.

Utkání bylo pochopitelně přerušeno. S chováním skladních fanoušků rázně nesouhlasil zbytek zaplněné Letné. „Hovada, táhněte domů," vyslechl si několikrát kotel. A došlo i na polévání pivem z výše položeného sektoru.

Za bučení a mlhy se ke kotli vydali dánský kouč Brian Priske a zraněný kapitán Ladislav Krejčí mladší. Rozhazovali rukama a s jedinci či kotelníkem vedli několik nepříjemných dialogů.

Když se utkání opět rozběhlo, kotel sundal obvyklý transparent s velkým nápisem „Ultras Sparta" a sektor se začal pomalu prázdnit. „Táhněte domů," křičela opět Letná. A ti, kdo odešli mezi prvními, už neviděli, jak Tomáš Čvančara zvýšil ještě v prvním poločase na 2:0 pro domácí.

Zdůvodnění přišlo následně na Instagramu: „V minulém týdnu přišly několika lidem zákazy od klubu na 5 let a k tomu vysoké pokuty v řádu desetitisíců. Jedná se o velmi aktivní část našeho kotle. Odůvodnění těchto vysokých trestů je přelezení plotu z kotle na hlavní tribunu a zahalování. Naší reakcí v prvním poločase a následným odchodem byl sdělen jasný postoj k těmto sazbám. Od této chvíle vyhlašujeme konec jakýchkoliv fans aktivit v domácím sektoru Sparty. Na venkovních zápasech budeme fungovat normálně! Tento stav bude trvat do vyřešení výše uvedených událostí, což znamená zmírnění, nebo zrušení trestů."

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Letenští (@letensti)

Rozhodně se nejedná o první incident sparťanských fanoušků v této sezoně. K ukončení středečního klání nakonec nedošlo, klub ale čeká pokuta a není vyloučeno, že nedojde k uzavření některé části stadionu pro nadcházející kola.

Reklama