Hlavní obsah

Vycházející hvězda sešívaných na odchodu? O reprezentanta má zájem klub ze Serie A!

Praha

O tom, že Slavii bude muset před koncem přestupního období opustit několik fotbalistů, se mluví už delší dobu. Nejen přetlak na soupisce, ale také nezdar v podobě vypadnutí ve 3. předkole Ligy mistrů s Ferencvárosem jsou asi dvě nejčastěji skloňované příčiny možných odchodů. Zájem je prý v zahraničí také o Davida Zimu. Podle italských médií o něj usiluje FC Turín, 15. celek loňského ročníku Serie A. Stejný klub má navíc na radaru dalšího slávistu.

Foto: Puma/FAČR

David Zima v reprezentačním dresu.

Článek

Dvacetiletý stoper Zima není jediný, o jehož služby údajně stojí vedení FC Turína. Podle italské mutace serveru Goal je v hledáčku také sešívaný záložník Lukáš Masopust.

Zpět k Zimovi. Ten je prý turínským sportovním ředitelem Davidem Vagnatim sledován delší dobu. Odchovanec olomouckého fotbalu se v minulém ročníku napevno usadil v základní sestavě Trpišovské družiny. Zejména vedle zkušenějšího a pro rozehrávku stěžejního Kúdely Zima rostl do fotbalových výšin, hlavně co se defenzivy týče.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Thomas Partey z Arsenalu a David Zima ze Slavie Praha během utkání čtvrtfinále Evropské ligy.

Ačkoliv jeho forma z úvodu letošní sezony prozatím zůstává za fazónou z předchozího ročníku a v nedávném utkání předkola Evropské ligy se například výrazně podepsal pod jeden z obdržených gólů, to, že se v něm i nadále skrývá velký potenciál, jsou si v Edenu dozajisté vědomi.

Otázkou tak zůstává, nakolik by nabídka italského FC Turín musela být pro sešívané zajímává a také v jaké kondici se nachází edenská pokladna. Pravdou však je, že boss Slavie Tvrdík se k odchodům hráčů za neadekvátní finanční nabídky v minulosti stavěl odmítavě a cenu za své klenoty naopak záměrně hnal do závratných výšin.

Podle italských médií je Zimova cenovka stanovena na 8 milionů eur (cca 204 milionů korun). Jak podotýká Goal, hodnota perspektivního hráče může v budoucnu nadále stoupat.

Reklama

Související témata: