Hlavní obsah

Brno - Pardubice 0:2Východočeši se dotáhli na Zbrojovku, kanonýr Řezníček nedal dvě penalty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
34. Chlumecký 0 : 1
90. Krobot 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Pardubic vyhráli ve druhém kole ligové nadstavby ve skupině o záchranu v Brně 2:0. Ve 34. minutě otevřel skóre Martin Chlumecký a v nastavení přidal pojistku střídající Ladislav Krobot. Domácí kanonýr Jakub Řezníček neproměnil v rozmezí šesti minut druhé půle dva pokutové kopy, obě střely mu chytil brankář Florin Nita. Hosté vyhráli venku po šesti zápasech a bodově srovnali krok se Zbrojovkou, na barážových příčkách mají čtyřbodový náskok na poslední Zlín.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Brankář Florin Nita z Pardubic vyráží druhý pokutový kop Jakuba Řezníčka z Brna.

Článek

Na obou týmech byla v úvodu zápasu znát nervozita, která brzdila kombinaci a souhru. V 17. minutě využily Pardubice chybu v rozehrávce brněnského nováčka, na Berkovce postupoval sám Hlavatý, ale domácí gólman první velkou šanci zneškodnil.

Po této akci hosté zcela ovládli dění na hřišti, byli důraznější, kombinačně lepší a ve 34. minutě šli do vedení, když zblízka do sítě poslal vyražený míč Chlumecký a zaznamenal tak premiérový gól v ligové sezoně.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Hráči Pardubic zleva autor gólu Martin Chlumecký, Tomáš Vlček a Vojtěch Sychra se radují.

Zbrojovka zvýšila úroveň své hry až po přestávce, v 50. minutě pálil těsně nad Hladík, Řezníčkovu hlavičku zblokovala pardubická obrana, která měla spoustu práce s eliminací brněnského tlaku.

V 69. minutě mohli domácí vyrovnat. Jeřábek fauloval v pokutovém území Alliho, jenže Řezníček poslal nařízenou penaltu jen do náruče Nity. Nejlepší ligový kanonýr tak odmítl svůj jubilejní 20. gól sezony a celkově 99. v nejvyšších soutěžích.

O pár minut později Nita fauloval Řezníčka, hlavní sudí Szikszay po konzultaci s videorozhodčím nařídil znovu penaltu a rumunský brankář v pardubických službách ji Řezníčkovi znovu zneškodnil. Čtyřiatřicetiletý útočník nenavázal na předchozí dva vzájemné duely v ligové sezoně, ve kterých zaznamenal všech pět branek Zbrojovky.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Fanouškům Brna došla s vedením trpělivost.

Brňany tyto momenty zákonitě srazilo. Hosté závěrečný nápor bez větších problémů ustáli a po brejku v páté minutě nastavení zpečetil jejich výhru Krobot svým čtvrtým gólem v sezoně nejvyšší soutěže. Zbrojovka ztratila s Pardubicemi body poprvé v ročníku a na vítězství čeká už pět kol.

2. kolo nadstavby první fotbalové ligy, skupina o záchranu:
Zbrojovka Brno - FK Pardubice 0:2 (0:1)
Branky: 34. Chlumecký, 90.+5 Krobot. Rozhodčí: Szikszay - Kubr, Volf - Machálek (video). ŽK: Štěrba - Hlavatý, Nita. Diváci: 5218.
Brno: Berkovec - Nečas (87. Tijani), Štěrba, Endl, Koželuh (87. Hrabina) - Hlavica (46. Texl), Falta - Ševčík, Hladík, Alli - Řezníček. Trenér: Hašek.
Pardubice: Nita - Icha, Hranáč, Vlček, Chlumecký - Darmovzal - Sychra (63. Lima), Hlavatý (82. Tischler), Janošek (63. Jeřábek), Pikul (82. Vacek) - Černý (90. Krobot). Trenér: Kováč.

Reklama