Hlavní obsah

Výhru Boleslavi měl na noze Douděra. Gólman tam byl rychle, překvapil mě, přiznal mladý bek

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Popáté se na karvinském stadionu v ligovém utkání střetl domácí celek s Mladou Boleslaví a počtvrté z toho byla dělba bodů. V utkání, které nabídlo minimum šancí ke skórování, remizovali Slezané se Středočechy 0:0.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Christián Herc z Karviné a Jakub Klíma z Boleslavi.

Článek

Největší možnost změnit tuhle počínající tradici měl po sklepnutí Václava Drchala střílející obránce David Douděra. Spolupráci střídajících mladoboleslavských mladíků v 76. minutě ale zastavil skvěle reagující domácí brankář Vladimír Neuman, jenž nahradil s břišním svalem laborujícího Petra Bolka.

„Tam se to asi lámalo, protože v závěru už to bylo o jediném gólu. Asi jsem tu střelu měl stlačit níž. Asi by na ni gólman nedosáhl," litoval zmařené příležitosti 22letý Douděra. „Šel tam z levé strany těžký balon na Drchyho, který mi to pohotově sklepl mezi dvěma obránci. Dal jsem to z první a myslel si, že jsem to trefil dobře. Ale gólman tam byl rychle, překvapil mě," popisoval Douděra.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Pálí Jakub Fulnek z Mladé Boleslavi, blokovat střelu se snaží Tomáš Ostrák z Karviné.

Jeho střela byla jediným přímým ohrožením domácí branky. „Soupeře jsme do zakončení nepouštěli, proto nebylo pro brankáře snadné být v té zimě nachystaný na ojedinělou střelu. O to více byla jeho reakce důležitá. Byl to vynikající zákrok," pochválil kapitán Martin Šindelář přínos 20letého Neumana, který si ve druhém ligovém utkání kariéry připsal druhé čisté konto.

S bodem za bezbrankovou remízu byli po utkání spokojenější hosté. „Domácí hráli dobře velmi v prvním poločase, my jsme se ve druhém zlepšili. Získali jsme důležitý bod ze hřiště soupeře, který v úvodu sezony ukazuje kvalitu jak výsledky, tak výkony," ocenil trenér Mladé Boleslavi Jozef Weber, jehož tým po třech porážkách v úvodu sezony neprohrál podruhé v řadě.

Stejnou sérii zápasů bez porážky má po 5. kole i Karviná, které se ale zatím daří více na hřištích soupeřů. Doma získala ve třech zápasech jen dva body. „Je to třetí ztráta doma, ale hráli jsme proti silnému Baníku (0:0), Spartě (2:5) a teď s Boleslaví. Ty body mohou chybět, to je jasné, ale nesmíme být zklamaní, nebo po sobě řvát, protože jsme doma ještě nevyhráli. Jsme pokorní a víme, že jsme získali body proti nepříjemnému soupeři," hodnotil karvinský stoper Šindelář.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Hráči Karviné před zahájením zápasu.

Reklama

Související témata: