Hlavní obsah

Výprodej zn. Dynamo. Hellebrand má namířeno pryč, ve hře je Slovan Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Quadri Adediran už zmizel do ostravského Baníku, oslabení kádru ale nekončí. Českým Budějovicím, které zimu přečkávají na posledním místě ligové tabulky, podle informací Sport.cz velice reálně hrozí odchod Patrika Hellebranda. Čtyřiadvacetiletý záložník s Dynamem sice odcestoval na soustředění do Turecka, po jeho konci ale zřejmě změní působiště.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Patrik Hellebrand na archivním snímku

Článek

Mezi nejvážnější zájemce se řadí Slovan Bratislava, úřadující mistr Slovenska a současný lídr tabulky. Ten sice plánoval přivést do středové řady i slávistického Jakuba Hromadu, jenže vztahy mezi oběma kluby v posledních dnech výrazně ochladly. Slovan totiž odehrál přátelské utkání proti ruskému Dynamu Moskva, na což bryskně reagoval boss Slavie Jaroslav Tvrdík.

„Pokud jde o invazi Ruska na Ukrajinu, postoje Slavie už jsou dva roky jednoznačné. Stojíme na straně Ukrajiny,“ vzkázal Tvrdík přes slovenský deník SME, načež sešívaní zrušili plánovanou generálku se Slovanem.

Hromadův transfer tedy s téměř stoprocentní pravděpodobností nedopadne, což může ještě zvýšit snahu Slovanu získat Hellebranda. Ten by se podle zdrojů Sport.cz změně působiště nebránil, naopak jí je poměrně nakloněn.

Co na to Dynamo? Šikovný středopolař přece patřil k nejdůležitějším hráčům týmu, i při výsledkové bídě předváděl slušné výkony. Jenže Hellebrandovi v létě končí smlouva. A vzhledem k současné finanční situaci, která ani zdaleka není ideální, by Jihočechům jeho odchod mohl dávat ekonomický smysl. Částka za přestup by, kvůli dobíhajícímu kontraktu, byla zřejmě minimální, ale alespoň by se zbavili povinnosti vyplácet mzdu jednomu ze svých nejlépe placených hráčů.

Hellebrandovými službami by nepohrdli ani v Liberci či Jablonci, blíže je ale dohoda s bratislavským Slovanem, za nějž by si záložník Budějovic mohl zahrát i evropské poháry, konkrétně osmifinále Konferenční ligy. Slovenský mistr momentálně absolvuje soustředění v Kataru, k případné finalizaci jednání by tak mohlo dojít až po návratu do Evropy.

Reklama