Hlavní obsah

Vzali jsme si ztracené body zpátky, těší Radu. Chválí žolíka i stálici

Přijeli jako favorit, jejich vítězství se však nerodilo lehce. Fotbalisté Jablonce nakonec po třech kolech přece jen sebrali všechny tři body, výhru 2:1 v Opavě jim až v 82. minutě vystřelil svým premiérovým ligovým gólem žolík Dominik Pleštil. „Vítězství si hodně ceníme, Opava má hodně nepříjemných hráčů,“ pochvaluje si trenér Petr Rada.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Trenér Jablonce Petr Rada.

Článek

Posunuli se na čtvrté místo neúplné tabulky. Jablonečtí ukončili čekání na výhru.

„Doma jsme minule prohráli s Budějovicemi. Teď jedeme znovu ven do Mladé Boleslavi, ztracené body jsme si vzali tady na horké půdě v Opavě," těší kouče Petra Radu.

Měl zlatou ruku. Střídající Dominik Pleštil rozhodl po pouhých třech minutách na hřišti.

„Náš odchovanec má velký potenciál, jen ho brzdilo zranění. Pleštil je rychlostní krajní hráč. Dohodli jsme se, že bude jako odchovanec teď dostávat více šancí. Gól mu určitě může pomoci, jako rychlostního hráče si ho musíme cenit," charakterizuje Rada dvacetiletého mladíka.

Doležal je strašně důležitý

Autor prvního gólu, reprezentant Martin Doležal, je naopak velkou jabloneckou stálicí. Vstřelil již osmou branku v sezoně.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva Vojtěch Kubista z Jablonce, Karol Mondek z Opavy v utkání 19. kola první ligy.

„Jedna šance, jeden gól. Je pro mě podstatnější, co odvede pro mančaft, než kolik vstřelí gólů. Uhraje spoustu soubojů, udrží balony, je prostě přínosem pro klub," vyzdvihuje Rada.

„Maká furt naplno, když ho chcete střídat, tak to už musí být. Je pro mě strašně důležitý hráč pro pracovitost a osobní souboje. Zaslouženě je v reprezentaci," chválí Doležala.

Reklama

Související témata: