Hlavní obsah

Weber čeká od zkušených hráčů víc, Krejčí na Slavii litoval neproměněné tutovky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V sobotu neplatilo, že fotbalisté Hradec Králové umí proti Slavii zahrát. Votroci v Edenu rychle inkasovali a s domácím favoritem nakonec v prvním ligovém kole prohráli 0:2. „Slavia vyhrála zaslouženě,“ shrnul věcně hradecký trenér Jozef Weber. On stejně jako další nové stěžejní postavy východočeského mužstva prožil horkou premiéru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér fotbalistů Hradce Králové Jozef Weber během utkání Fortuna ligy.

Článek

Hradec se na novou sezonu vyzbrojil zvučnými jmény, bývalí reprezentanti Václav Pilař a Ladislav Krejčí figurovali v základní sestavě, každý z nich obsadil v ofenzivní trojici jeden kraj. „Od zkušených hráčů čekám víc, ale sami si byli vědomi toho, že měli předvést lepší výkon," podotkl Weber.

Pilař vydržel na hřišti první poločase, pak byl střídán. „Nebylo to kvůli zranění nebo výkonu. Chtěli jsme tam dát typologicky jiného hráče," objasňoval svůj tah nový stratég Votroků.

Krejčí měl nakonec největší příležitost hostí, v 58. minutě vyplaval za v tu chvíli nepozornou obranou sešívaných, ale v tutové pozici trefil jen brankáře Ondřeje Koláře. Dorážka Adama Gabriela mířila vedle. „Krejda měl v přípravě fazonku, takové šance proměňoval. Věděli jsme, že když budeme trpěliví, příležitost přijde. Je to škoda, mohli jsme Slavii zápas zkomplikovat," smutnil Weber.

Přímák s bývalým prvoligovým fotbalistou Janem RajnochemVideo: Sport.cz

„Měl jsem to na svou slabší nohu, což není omluva. Měl jsem to líp umístit, nebo dát nahoru, ale trefil jsem jen nohu gólmana. Bohužel jsme měli jen tu jednu šanci, měla být proměněná," popisoval pro klubový web Krejčí, jehož fanoušci Slavie kvůli jeho sparťanské minulosti častovali nadávkami.

„Samozřejmě to slyším, ale určitě mě to nijak neovlivňuje. Je to rivalita, ve Spartě jsem něco odehrál a tady na to nejspíš nezapomenou. Je jenom škoda, že jsem nedal branku, mohla to být pěkná odpověď," přemítal Krejčí.

Weber věděl, že pro úspěch v Edenu potřebuje mix několika věcí. Ingredience ale jeho mužstvo nedodalo. Kromě promarněné šance taky brzo inkasovalo. „Přesně na tyhle situace jsme kluky upozorňovali. Ale není to jen o chybě jednoho hráče," pověděl hradecký trenér k situaci ze 4. minuty, kterou rozjel průnikovou přihrávkou Tomáš Vlček a Ivan Schranz pak předložil míč skórujícímu Micku van Burenovi.

Dění v Hradci ovlivňuje nejistota, zda klub stihne nový stadion včas zkolaudovat, aby na něm mohl ve třetím kole odehrát utkání proti Českým Budějovicím. Pokud by se to nepovedlo, Votroci by museli na celý podzim do azylu v Plzni. Doléhá to na hráče? „Omlouvám se, ale na otázky kolem stadionu nebudu a nemohu odpovídat. Nic o tom nevím," reagoval Weber.

Reklama

  Č. Budějovice - Bohemians dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice vs. Bohemians
Č. Budějovice
Bohemians
  Jablonec - Karviná dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Karviná
Jablonec vs. Karviná
Jablonec
Karviná
  Pardubice - Zlín dnes 15 : 00
20240504T15 : 00:00+0200
Pardubice vs. Zlín
Pardubice vs. Zlín
Pardubice
Zlín
  Slavia - Ostrava dnes 18 : 00
20240504T18 : 00:00+0200
Slavia vs. Ostrava
Slavia vs. Ostrava
Slavia
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.