Hlavní obsah

Z Anglie až na pláň. Bláznovství se Kovářovi vyplatilo, ve Spartě chce pokračovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Byl protagonistou akce Kulový blesk. Začátkem září přiletěl z Anglie a hned po pár hodinách se v utkání 8. kola postavil v Teplicích mezi tyče. Hostování z Manchesteru United proměnil v triumf. Nedlouho po svých květnových 23. narozeninách získal Matěj Kovář s fotbalovou Spartou mistrovský titul, navíc byl vyhlášen nejlepším brankářem Fortuna ligy. K triumfu přispěl deseti vychytanými čistými konty. Na Letné by chtěl pokračovat.

Po oslavách na hřišti, oslavy na Letenské pláni. Kapitán Krejčí opět burcoval celý týmVideo: Sport.cz

 
Článek

Pražanům pomohl k zisku prvního titulu po devíti letech, který si jeho tým definitivně zajistil v úterý po bezbrankové remíze ve svém rodišti v Uherském Hradišti. Právě ze Slovácka jako mladý do Manchesteru United odešel. Teď si může vychutnávat mistrovské oslavy.

Poslední zápas před mistrovskou korunovací jste s Plzní prohráli (0:1), oslavy si stejně vychutnáváte naplno.

Kapitánem oslav je Honza Kuchta. Určitě. (smích) Titul si všichni šíleně užíváme, už od rozhodujícího výsledku na Slovácku. Chtěli jsme se rozloučit před korunovací vítězně, ale bohužel. Byli jsme podle mě v zápase lepší, ale Jindra Staněk vytáhl několik skvělých zákroků a vychytal spoustu šancí.

Na srdci S. Na rozloučenou s oslavami na Letné si mistrovský tým zazpíval s Vojtěchem DykemVideo: Sport.cz

Hned v první sezoně jste získal titul, na který Sparta čekala devět let.

Je to pro mě splněný sen. Poslední dva roky jsem byl v Anglii na hostování ve třetí lize, spíš na opačném pólu tabulky. Sparta mi určitě rychle přirostla k srdci. Pokud jde o soudržnost a týmového ducha, poznal jsem tady, co jsem zatím nikde jinde ještě nezažil. Je znát, že máme kapitána, který o to hodně dbá... Ke konci jsme titul urvali hlavně vůlí.

Přicházel jste narychlo až v průběhu rozehraného podzimu...

Docela bláznovství. O zájmu Sparty jsem věděl již před sezonou, ale upřednostňoval jsem hostování v Anglii. Z nějakého důvodu mi nevyšlo. Poté, co mi Sparta představila své plány, jsem ji vzal všema deseti.

Je to tady! Sparta zvedla nad hlavu pohár pro mistra ligy. Na Letné se bouřlivě slavíVideo: Sport.cz

Sparta s vámi dál počítá, ale nechají vás tady United pokračovat?

Doufám, že ano. Jisté by to mělo být až za pár dnů, které mají na rozhodnutí, ale co mám zprávy, měl bych pokračovat na hostování ve Spartě. Je to na dobré cestě.

Titul pro vás může být vzpruhou před mistrovstvím Evropy do 21 let.

Hlavně pro nás, co jsme titul vyhráli (smích). Důležité bude zvládnout těžkou skupinu, pak se uvidí.

Na startu nové sezony začne Sparta ve 3. předkole Ligy mistrů. Má na postup do hlavní soutěže?

Tým na to určitě máme. Když vezmu, jak jsme začátkem jara dokázali na hřišti dominovat, šance určitě je. Opravdu věřím, že s tímto mužstvem se do Ligy mistrů dostaneme.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.