Hlavní obsah

Za gól ani přihrávky si nic nekoupím, když výhru někde nepotvrdíme, řekl olomoucký Ordoš

Olomouc

Hanáci v předehrávce 23. kola Synot ligy, v zápase o naději, rozstříleli beznadějně poslední ostravský Baník 6:2 a zůstali tak ve hře o záchranu. Výrazně k tomu přispěl zkušený Michal Ordoš, když vstřelil důležitý vyrovnávací gól a na další tři spoluhráčům nahrál.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Fotbalisté Olomouce (zleva) Michal Ordoš a Jakub Petr oslavují gól proti Baníku.

Článek

Utkání se však pro vás nevyvíjelo ideálně.

Je to tak. Prohrávali jsme. Bohužel, udělali jsme chybu v rohu, oni to výborně vykombinovali, Holzer to uklidil. V té chvíli jsem ale věděl, že už nemáme, co ztratit, a že to bude dobré. Rychle jsme mým šťastným gólem vyrovnali, trochu je srazil, přidali jsme druhý a zvedli se. Baník ale hrál výborně a debakl si nezasloužil.

Gól a tři nahrávky na vašem kontě, to je parádní vizitka, ne?

Jsem hlavně rád, že jsme vyhráli. Ono to totiž nic neznamená. Pokud tuto výhru někde nepotvrdíme, nic si za to nekoupím. Potřebujeme se zachránit.

Lobem jste pak srovnal na 1:1. Chtěl jste to tak?

Neměl jsem jiné řešení. Gólman byl daleko z brány, ostatní couvali, tak jsem to zkusil. Chyběla mi rychlost. Bylo proto lepší zalepit to, než abych šel dál.

Po gólu jste si musel nechat zašít obočí. Co se stalo?

Máme jednoho experta. Slavili jsme, Kuba Petr byl u mě hlavou, přiběhl Radakovič, skočil mu na záda a bylo to. Takže super.

Gólů moc nestřílíte, teď jste jich dali hned šest. V čem byla ta změna?

V tom, že jsme vedli. To je naše klasika. Když vedeme, všichni si věří, hlavy jsou nahoře. Výkon je úplně jiný. Baník pak sice šťastně vyrovnal, už jsme si však věřili, a tak jsme se opět dostali rychle zpátky.

To, že jste se konečně výrazně střelecky prosadili, by vám mohlo do příštích zápasů pomoci...

Určitě. Zastříleli jsme si, zvedli si sebevědomí. Věřím, že v tom budeme pokračovat.

Euforie v kabině byla obrovská. Pořádně jste si po utkání zakřičeli a trvalo to docela dlouho.

Však jsme také vyhráli po téměř půl roce. Je potřeba to ovšem trochu zmírnit, protože ta výhra nic neznamená. Pořád máme obrovskou ztrátu. Musíme vyhrát i příště v Liberci.

Koho myslíte, že byste mohli dostat pod sebe?

Papírově snad Jihlavu. Těch namočených je však víc a tak se stát může cokoliv. Je mi to jedno. Potřebujeme se prostě zachránit.

Reklama

Související témata: