Hlavní obsah

Za jarní proměnou Karviné se skrývá i Bolek. Proto ho také přilákal trenér Jarábek jako brankářskou jedničku

Praha

Bída si sice u Botiče tykala s nouzí, ale Karviná svého dosáhla i v Praze. Ke dvěma jarním domácím výhrám přidala další bod za bezgólovou remízu s Klokany, takže se jí u dna tabulky dýchá zase o něco lépe. Vždyť z první barážové příčky má na třináctý Zlín jen dvoubodové manko.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Karviné Petr Bolek.

Článek

„Nespokojení rozhodně nejsme, z Bohemky se vozí těžce body. Vím, o čem mluvím, ještě s Plzní jsem to tady zažil hned několikrát," kvitoval import z Ďolíčku zkušený brankář Petr Bolek, který přišel do Karviné v zimní přestávce z Trnavy a okamžitě se stal jedničkou mezi tyčemi.

„Však jsem ho také jako jedničku do mužstva lákal. A také jako osobnost, kterou jsme potřebovali na hřišti i v kabině. Na Slovensku jsem ho trénoval, a proto jsem věděl, jak moc nám může pomoci," netajil kouč Juraj Jarábek, že i angažování Bolka pomohlo jeho týmu k jarní proměně a zisku sedmi bodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Karviné Juraj Jarábek během utkání s Bohemians 1905.

„A k tomu je třeba samo sebou přidat tvrdou práce, devět nových hráčů, které jsme v zimě přivedli, silnou lavičku, kterou teď máme a také pokoru. Té se ale musíme dál držet," přidával. Netajil ale, že původně pomýšlel i v Ďolíčku na tři body.

„To ano, i když jsme samozřejmě věděli o přednostech domácích. O jejich velmi dobré kondiční připravenosti, stejně jako o síle, kterou mají při standardních situacích. Přesto nás překvapili," přiznával Jarábek, že nepředpokládal obavy, které Klokani měli z jeho týmu.

„Obávali se nás. K nějakému náporu v úvodu zápasu se vůbec neodvážili, celé utkání se báli našich brejků, a proto byli zalezlí. Jenže my toho nedovedli využít. Až po změně stran jsme si připravili alespoň jakési pološance, ale ani ty jsme nedotáhli do konce," glosoval nezáživnou partii hostující trenér Jarábek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jhon Mosquera z Bohemians v utkání 23. ligového kola proti Karviné gól nedal.

„Podstatný je ale bod, který z Prahy vezeme. Teď se nám už opravdu dýchá mnohem lépe než před začátkem jara, protože zisk sedmi bodů znamená uklidnění. A navíc i důkaz, že naše mužstvo má svou tvář a může být na jaře nepříjemné každému soupeři," věří Bolek, že se Karviné záchranářské starosti nakonec vyhnou.

Zatím k tomu vydatně přispívá, neboť ve všech třech jarních zápasech udržel čisté konto.

Reklama

Související témata: