Hlavní obsah

Za ostravský Baník bude hrát slovenský talent Almási

Ostrava

První letní posilou Baníku Ostrava se stal slovenský útočník Ladislav Almási. Dvaadvacetiletý fotbalista přestoupil z Ružomberoku, poslední půlrok strávil na hostování v celku ruské první ligy Achamatu Groznyj. V novém působišti podepsal 196 cm vysoký hráč a reprezentant v mládežnických kategoriích včetně jednadvacítky čtyřletou smlouvu.

Foto: Twitter @fcbanikostrava

První letní posilou Baníku Ostrava se stal slovenský útočník Ladislav Almási.

Článek

"Využili jsme toho, že ruský klub nemohl uplatnit na hráče opci a že Laco Almási měl zájem pokračovat v zahraničí. Proto jsme vstoupili do jednání s Ružomberokem a výsledkem je skutečnost, že Laco Almási je kmenovým hráčem Baníku," uvedl na klubovém webu sportovní ředitel Alois Grussmann.

Almási už v 16 letech debutoval ve slovenské lize v dresu Senice a jako sedmnáctiletý se zapsal i mezi střelce. V domovské zemi hrál pak za Dunajskou Stredu, Šamorín a Petržalku, než vloni v lednu odešel do Ružomberoku, za který během 14 zápasů nastřílel šest gólů a na tři přihrál.

"Je to mladý a velmi perspektivní hráč s výbornou postavou a fyzickými parametry. Ideální prototyp moderního útočníka," uvedl Grussmann. "Vím, že Baník je jedním z tradičních velkých českých klubů. Má výborné fanoušky, kteří jsou pro fotbal až fanaticky zapálení. To mám rád. Cítil jsem i zájem trenéra Smetany," řekl Almási.

Reklama

Související témata: