Hlavní obsah

Za Zbrojovku skóroval testovaný Nigerijec. Věřím, že se domluvíme, bral by Afričana brněnský kouč

Pro bratislavský Slovan, který nastoupil v přípravném zápase v Brně se všemi hvězdami v čele s Weissem, Kuckou, Medveděvem či Zmrhalem, to byla generálka na úvodní předkolo Ligy mistrů, ale fotbalisté Zbrojovky i tak sahali před 1200 diváky po vítězství. Slovenský šampion vyrovnal na 2:2 až osm minut před koncem.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Nigerijec Wale Musa Alli se uvedl při premiéře v brněnském dresu gólem.

Článek

„Slovan čeká už ve středu důležitý duel s gruzínským Batumi. Je tudíž ve zcela odlišné fázi přípravy než my. Na jeho hráčích byla vidět lehkost, my jsme naopak k utkání nastoupili z plného tréninku. Bratislavané byli silní na balonu a rychlí v přechodu do útoku. Mají kvalitní a drahé fotbalisty, avšak my jsme se s nimi poprali velice solidně. Podali jsme mnohem lepší výkon než před týdnem proti Podbrezové," těší kouče Zbrojovky Richarda Dostálka.

Trenér nováčka nejvyšší soutěže měl poprvé k dispozici záložníka Šimona Faltu, který přišel na roční hostování z mistrovské Plzně, a rychlonohého Nigerijce Wale Musu Alliho, jenž vstřelil ve druhé půli vedoucí gól Brna na 2:1. Na jaře nastupoval ve druhé rakouské lize za Amstetten a ve Zbrojovce je na testech. „Alli podal velmi dobrý výkon. Ukázal, že brejkové situace jsou pro něj jako šité. S balonem si velice rozumí. Dobře zapadl do kabiny. Umí anglicky i německy a je pokorný a komunikativní. Líbil se nám na videu v zápasech druhé rakouské ligy. Je vidět, že v Nigérii absolvoval mládežnickou akademii. Já bych ho rozhodně bral. Věřím, že se domluvíme s lidmi, kteří ho zastupují," uvítal by Dostálek africkou posilu.

Hodně si slibuje i od Falty. „Jeho angažmá u nás byla rychlovka. Ještě v pátek nastoupil za Plzeň proti Táborsku a pak se hned přesunul vlakem do Brna. Je to zkušený borec. Věříme, že nám hodně pomůže," očekává kouč.

K brněnskému mužstvu by se brzy měl připojit i vyhlédnutý stoper. „Jde o hráče, který se připravuje s ligovým celkem, a čeká na příležitost, aby měl větší vytížení. Věřím, že se všechny náležitosti povede záhy vyřídit, a odjede s námi v pondělí na soustředění do Rakouska," nechtěl být Dostálek zatím konkrétní.

Ani potom by ještě neměl být kádr fotbalistů Zbrojovky pro nadcházející ročník první ligy kompletní. „Ještě bychom rádi přivedli středního záložníka," prozradil.

Dostálek nevylučuje, že by mohl v Brně pokračovat střední obránce Štěrba, jenž ve druhé lize ve Zbrojovce hostoval z Olomouce, avšak na jeho dalším působení v moravské metropoli se zatím kluby nedohodly. „Honza Štěrba dal najevo, že by za nás rád hrál dál. Třeba se ještě Sigma s naším vedením domluví," nepokládá jednání za zcela uzavřená.

Reklama

Související témata: